19.04.2023.

10:49

Foto: Youtube printscreen/D. Marinković

Hronika

BRUTALNO MAČETOM PRETUKLI BOKSERA, A NI DVE GODINE ZATVORA! Udarali ga nogama, rukama i mačetom u Leskovcu

Osnovno javno tužilaštvo (OJT)u Leskovcu saopštilo je da je dobilo presudu Višeg suda u ovom gradu kojom je odbijena žalba tužilaštva na presudu protiv trojice optuženih i oglašenih krivim za krivično delo teška telesna povreda i nasilničko ponašanje.

Naime, OJT je izjavilo žalbu protiv presude Osnovnog suda u ovom gradu zbog odluke o kazni, a Viši sud nije prihvatio predloge da trojica optuženih budu osuđeni na strože kazne zatvora.

U saopštenju se navodi da su oni oglašeni krivim za krivično delo učinjeno prošle godine u ugostiteljskom objektu u Leskovcu, a da su istom presudom delimično usvojene žalbe branilaca okrivljenih.

"Tako su G. J. i V. J., osuđeni na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po godinu i 10 meseci zatvora, a P. J. iz Leskovca na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od devet meseci, čime je pravosnažno okončan ovaj postupak" saopštilo je tužilaštvo. 

Podsetimo, policija je uhapsila trojicu muškarca prošle godine u martu, zbog sumnje da su brutalno  pretukli poznatog leskovačkog boksera Milana Kostića.

Informer

Uviđaj /ilustracija

Oni su, 04. marta prošle godine oko 16 sati, ispred jednog lokala, rukama, nogama i mačetom po glavi naneli teške telesne povrede bokser. Uhapšeni su dan kasnije. Na teret im se stavlja krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Očevici su nakon brutalne tuče naveli da je prizor bio jeziv.

- Krvnički su tukli mladića i udarali ga mačetom, a potom pobegli. Mladić je ležao u lokvi krvi gkada je stigla hitna pomoć i policija. Prevezen je u bolnicu - rekao je ranije sagovornik više medija. 

Teško povređeni bokser bio je primlje u leskovačku bolnicu.

U bolnicu je došao sa opasnim povredma glave i vrata, kao i na drugim delovima tela. Krvarenje bukvalno nismo uspeli da zaustavimo i mladić je hitno prebačen za Niš. Životno je ugrožen - kazao je ranije za Informer direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Inače, Milan je poznati leskovački sportista, bavi se i humanitarnim radom, a organizovao je turnire za obnovu morkog čvora i rekonstrukciju objekta škole za specijalno obrazovanje „11. oktobar“ u Leskovcu.