19.04.2023.

20:03

Foto: R.B.

Hronika

INTERVENISALA SUDSKA STRAŽA! Čekajući suđenje uputio policajcki teške uvrede, ODREĐENO MU ZADRŽAVANJE!

E. D. danas je, po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa PS Vračar zadržan u trajanju od 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, nad oštecenom policijskom službenicom i to pretnjom da će napasti na život i telo oštećene.

Naime, danas na suđenju osumnjičenom E. D. zbog ranije izvršenog krivičnog dela Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, u zgradi suda u Katanićevoj ulici Beogradu, dok je okrivljeni E. D. čekao da ga sudija prozove, on je pretio policijskoj službenici, koja je takođe ispred sudnice čekala da je prozovu radi ispitivanja u svojstvu svedoka. E. D. je policijskoj službenici uputio niz pretnji, između ostalog govoreći joj da neće više raditi svoj posao.

Nakon toga odmah je reagovala sudska straža, obavešten je tužilac i upućena je patrola policije koja je odmah u zgradi suda lišila slobode osumnjičenog E.D.

U roku od 48 časova osumnjičeni će biti saslušan pred tužiocem, a u daljem toku postupka bice ispitana policijska sluzbenica, svedoci ocevici, i preduzeti ostale neophodne dokazne radnje.