24.04.2023.

17:55

Foto: Insider / Public, Insider Miloš Rafailović

Hronika

MARETOVA SUPRUGA SE SMEJALA DOK JE SVEDOK PRIČAO O KASAPLJENJU! Tanja Miljković slala poljupce mužu!

Nije skidala osmeh s lica ni dok je svedok okrivljeni Nikola Spasojević opisivao jeziva kasapljenja i ubijanja u kući strave u Ritopeku.

Njeno ponašanje šokiralo je sve prisutne u sudnici. Ona je danas prvi put došla na sud, a suđenje prati iz posebne prostorije koja se nalazi odmah iz leđa okrivljenih. Od samog ulaska maše okrivljenima, a posebno se obradovala Milošu Budimiru.

Informer

Tanja Miljković prilikom privođenja iz vile na Zvezdari
 

Nakon što je Miljković uveden u sudnicu, po saznanju da prisustvuje i njegova žena, okrenuo se, nasmejao i poslao poljubac Tanji, koja je bez prestanka sa obe ruke na ustima slala poljupce mužu. U tom momentu, ugledao je i Veljko Belivuk koji se osmehnuo, pa joj pokazao stisnutu pesnicu u znak podrške. Miljković se tokom ročišta još par puta okrenuo prema njoj i nasmejali su se oboje.

Međutim, kada je svedok okrivljeni Nikola Spasojević pričao o Aleksandru Glogorijeviću Pukiju, Tanja Miljković se u sekundi uozbiljila. Inače, protiv Tanje Miljković i Bojane Belivuk vodi se istraga zbog "pranja" novca.

Pod finansijskom istragom

Pod lupom tužilaštva našle su se brojne firme povezane s pripadnicima klana i njihovim najbližim rođacima, vredne nekretnine, automobili, ali i skupoceni satovi, nakit, sefovi i dinarski i devizni računi. Ipak, iako bi trebalo da su im računi blokirani, supruge vođa ozloglašenog klana žive na visokoj nozi.

Osumnjičene, koje se terete za pranje novca, saslušane su u  Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) i one su negirale krivično delo pranje novca, nakon čega su puštene da se brane sa slobode.

Zasad se ispituje kako je kupljeno nekoliko objekata – jedan je na teritoriji Pančeva, u vlasništvu Đorđevićeve, dok su dva na ime Miljkovićeve i reč je o objektima u ulicama Čačanska i Živka Davidovića.

Takođe, ispituje se kojim je novcem kupljen stan u Kozarčevoj ulici na Zvezdari. Inače, sem pomenutih objekata, ispituje se i poreklo novca kojim su kupljeni automobili, ali i satovi. Zasad nije poznato koliko automobila i satova je u pitanju, ali je reč o predmetima koji su veće vrednosti. Osumnjičene su iznele odbrane u Tužilaštvu za organizovani kriminal i detaljno objasnile odakle im novac za kupovinu objekata, automobila i satova.