26.04.2023.

20:11

Foto: printscreen/heute.at

Hronika

U DVE LABORATORIJE NA 2.000 KVADRATA GAJILI KANABIS, POLICIJA ULETELA I ZATEKLA SRBE I HRVATE! Zaplenjeno više od TONE marihuane!

U ovoj policijskoj akciji u Donjoj Austriji uhapšeno je 13 osoba, obavljen je pretres u 17 kuća,a otkrivene su dve laboratorije koje ukupno pokrivaju oko 2.000 kvadratnih metara!  

"Hapšenju je prethodila opsežna policijska istraga. Grupa uhapšenih kriminalaca je verovatno već nekoliko godina radila na visokoprofesionalan način. Uzgajali su i distribuirali kanabis u Austriji" piše lokalni mediji i dodaje:

Informer

Ilustracija

"Južno od Beča, otkrivene su dve hale ukupne površine od oko 2.000 kvadratnih metara, u kojima je bio kanabis koji je profesionalno ubran, pakovan i zatim pušten u promet. Još jedna plantaža pronađena je i u stanu od 120 kvadratnih metara u Beču-Brigitenau ", navode austrisjki mediji. 

Kako piše "Viena. at" hapšenje je izvršeno 21. aprila ove godine.

"Policija je pretresla 17 kuća i uhapsila 13 osoba među njima su: Austrijanci, Hrvati, Srbi i Česi. Policija je zaplenila skoro 1.000 biljaka. Od dvojice glavnih osumnjičenih, Austrijanac (53) državljanina Češke (29), oduzeti su gotovina i zlatni dukati u vrednosti od skoro 300.000 evra, uz više falsifikovanih vozačkih dozvola i pasoša", piše pomenuti mediji.