27.04.2023.

22:18

Foto: Facebook, N.B.

Hronika

SVAĐAO SE NEDAVNO I SA PRODAVCIMA HRANE ISPRED ZGRADE, SVE MU JE SMETALO! Komšije Gorana koji je u Rumi ubio majku, pa izvršio samoubistvo u šoku: Ništa nismo čuli... (VIDEO)

Stravičan zločin desio se u naselju Tivoli, u Ulici Treće vojvođanske brigade u Rumi, gde su Rendulići imali dvoiposobni stan već dvadesetak godina.

- Šokirani smo, niko od nas prvih komšija sinoć ništa nije čuo! Kad odjednom buka neka, mi svi izašli iz svojih stanova, kad imamo šta i da vidimo - prava opsada zgrade od policije! Ubrzo stigla i Hitna pomoć, videli smo da iznose dva tela prekrivena, komšiju Gorana i njegovu majku Zoru. Jezivo! - pričaju prve  komšije, okupljene ispred zgrade.

Rendulići, kažu, unazad pet godina žive u Beogradu, gde imaju stan, dok je Goranova majka Zorica sama živela u stanu broj četiri.

Goran je povremeno dolazio da obiđe staru majku i u Rumi boravio sa njom po nekoliko dana.

- U Beogradu su živeli njegova supruga i dve ćerke, od 30 i 23 godine. Mlađa, koliko mi znamo, studira  muziku, često je ovde dolazila kod bake, da očisti stan, pospremi, pomogne. Čuli smo od prodavačica ovde, da je ona, navodno, sinoć i zatekla oca i baku mrtve i zvala policiju - pričaju komšije, tvrdeći  da se niko od njih sa pokojnim Goranom nije družio.

Vele, da je bio prgav i nezgodne naravi, sve mu je smetalo, često je bio u svađi sa čistačicama koje su održavale zgradu.

- Svađao se nedavno i sa prodavcima hrane ispred zgrade, sve mu je smetalo, bio je slabih živaca, zbog  Kosova valjda, tako se priča, da je tamo bio na terenu, tamo je i suprugu  upoznao. Nedužnog  čoveka, prodavca jaja, sira i mleka, sad skoro je odavde proterao, najpre je vikao na njega sa prozora, pa zatim izašao iz zgrade, napao ga verbalno, a potom mu bacio stari bicikl, leteo  je nekoliko metara,  sve sam posmatrala kroz prozor - priča za ''Informer'' jedna komšinica, koja je zahtevala da ostane anonimna.

Kako komšije pričaju, Goran je bio pukovnik u Vojsci Srbije, rodom je iz Zaječara, a u Rumu je sa porodicom stigao po službenoj dužnosti pre dvadesetak godina.

Navodno je očekivao unapređenje u čin generala, ali kako do tog ipak nije došlo, ''pukao'' je sa  živcima i lečio se na psihijatriji u Beogradu.

Druge komšije, pak, tvrde da  je pre godinu dana Goran suspendovan iz Vojske, te da je upravo to  bila kap koja je prelila čašu i izazvala zločin.