02.05.2023.

15:29

Foto: arhiva

Hronika

ČABARKAPI SMANJENA KAZNA! Osuđen na 8 godina za dva pokušaja ubistva i dve iznude!

Viši sud u Beogradu u maju 2021. godine osudio je Čabarkapu na 13 i po godina zatvora, ali je Apelacioni sud prihvatio žalbu njegovog branioca i smanjio je za pet i po godina.  

Podsetimo, Čabarkapa je, prema presudi, koju mu je izrekao Viši sud, pucao u Karađorđa još 2009. godine, ali ga je promašio, a zatim je u aprilu 2013. postavio eksploziv pod automobil Beograđanina Bobana Krstića, ali nije došlo do eksplozije.

Informer

Karađorđe Subotić je izbegao smrt

Šira javnost je za Čabarkapu prvi put čula po tome što je bio ljubavnik bodi-bilderke Ljube Pantović. Dok se ona nalazila u jednom rijalitiju 2013, zaveo je njenu tada maloletnu ćerku Aleksandru, koja mu je potom rodila dete. Tada je počela takozvana sapunica iz Kaluđerice - medijsko prepucavanje između Čabarkape s jedne strane, i Ljube, njenog bivšeg muža Karađorđa i njihove ćerke Aleksandre s druge. U to vreme saznalo se i da Čabarkapa ima suprugu i s njom četvoro dece i da je on odavno u sukobu sa zakonom.

Informer

Čabarkapa i Aleksandra iz srećnih vremena

Više puta je privođen i osuđivan, prvenstveno zbog sitnih razbojništava, ali i zbog pokušaja ubistava, otmica i nasilničkog ponašanja. On je 2015. osuđen na tri i po godine zatvora zbog otmice Nebojše Šarovića, kuma kontroverznog Andrije Draškovića, a 2016. na pet godina zbog pretnji "kašikarom" i pokušaja iznude.

Pored Čabarkape Apelacioni sud je smanjio kaznu i njegovom saučesniku Miloradu Radojičiću, pa je on sada osuđen na dve godine zatvora, dok je Nenad Slavić osuđen na godinu i po zatvora.