03.05.2023.

15:59

Foto: Informer

Hronika

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO! Ocu dečaka koji je pucao u školi određeno zadržavanje, tinejdžeru uzeta krv na analizu

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti. 

- Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti- saopštilo je tužilaštvo.

Kako navode,takođe je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

- Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina. Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT  izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole - navedeno je u saopštenju.