03.05.2023.

19:47

Foto: Informer

Hronika

DEČAK UBICA JE S RAZLOGOM IZABRAO VREME MASAKRA! Kosta K. otkrio zašto se baš danas odlučio da IZVRŠI NEVIĐEN ZLOČIN!

Kako Informer saznaje s mesta velike tragedije, tinejdžer ubica je baš ovaj dan čekao kako bi izvršio neviđen masakr nad decom, zbog toga što se nadao da će posle praznika škola biti dupke puna.

- Čekao sam ovaj dan. Deca su bila sva tu. Čekao sam, jer sam mogao sve da završim - rekao je Kosta K. na saslušanju koje je sprovedeno u prisustvu njegove majke. 

Posle privođenja dečak ubica je poslat u Specijalnu bolnicu - rekao je za Informer Veselin Milić načelnik PU Beograd, podsećajući da je Kosta K. skoro mesec dana planirao masakr i da je imao spisak đaka za likvidaciju. 

Veselin Milić je ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavestio ih o zločinu.

- Izjavio je da ga je u izvršenju toga uhvatio strah, panika i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi. Od kako sam 1998. pristupio MUP-u, ni ja niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili videli da se ovako nešto u našoj Strbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti'', rekao je on.

Takođe je rekao da motiv za zločin bilo teško saznati.

- U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, K.K. je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to- rekao je Milić.

Na pitanje da li je napadač sam napravio četiri molotovljeva koktela koja su pronađena u njegovoj torbi, načelnik PU za Grad Beograd je odgovorio da napadač nije imao nameru da njima nekoga zapali.

- Kako je rekao, želeo je njima da napravi neku vrstu zida ili barijere na ulazu, kako policija ili bilo ko drugi ne bi mogao da uđe unutra i pruži pomoć- naveo je Milić.

On je dodao da je u poslednje vreme primećen porast korišćenja hladnog oružja kod maloletnika.

- Oni gledaju i razmišljaju kakve povrede i čime da nanesu, mnoga deca to zloupotrebljavaju. Zato smo tražili da se sankcije za njih povećaju za te stvari. Prirodno je da treba da postoji odgovornost-  rekao je načelnik beogradske policije.