04.05.2023.

07:56

Foto: Informer

Hronika

MISLILA SAM DA NEKO BACA PETARDE, A ONDA SAM GA VIDELA U HODNIKU! Ispovest devojčice koja je bila očevidac jezive tragedije u Osnovnoj školi

Kako smo već izveštavali u Sredu oko 8.50 sati u OŠ"Vladislav Ribnikar" na Vračaru K.K je sa dva pištolja, četiri žaržera i četiri molotovljeva koktela ušao u školu i najpre ubio čuvara a potom  i8 svojih školskih drugara. Tom prilikom šest osoba je ranjeno među kojima je i nastavnica istoriije.

Devojčica koja je u vreme pucnjave bila u školi objasnila je da je u kobnim trenucima imala čas fizičkog. 

- Bili smo na fizičkom i krenuli na sledeći čas koji je na zadnjem spratu.Čula sam pucnje ali sam mislila da su petarde. Potom sam videla K.K. i radnika obezbeđenja kako leži, potrčala sam kod nastavnice i rekla joj da je neko pucao. Ona nas je odvela na sigurno - rekla je devojčica.

Kako je navela svi su se uplašili.

- Čuli smo mnogo sirena, a potom su dolazile informacije da ima ranjenih učenika sedmog razreda. Jedan je bio upucan u nogu. Družila sam se sa ranjenom i ubijenom decom bili smo u istom odeljenju. Svi smo se uplašili - prića potresena devojčica pored koje je stajala uznemirena majka.

Informer

 

Prema njenim rečima za K.K nema loše reči.

- Bili smo u istom odeljenju. Prema meni je bio fin imao je dobre ocene. Iskreno nikad ne bih očekivala da je on ovo uradio.Kasnije sam promenila odeljenje - kaže devojčica. 

Njena majka objasnila je da je za pucnjavu saznala od brata koji joj je rekao da je da neko puca u školi.

- Bio je zbunjen nije znao u kjoj je školi neko pucao. Kasnije mi je rekao da je reč o školi u kojoj je moja ćerka. Odmah sam došla u trenutku nisam mogla da se setim u kom odeljenju mi je ćerka - rekla je uplakana majka.