04.05.2023.

10:45

Foto:

Hronika

DETALJI HAOSA U ŠKOLI U OBRENOVCU! Dečak izvadio plastičan pištolj u učionici, policija munjevito odreagovala

Kako nezvanično saznajemo incident se dogodio, navodno u učionici, jutros oko 7.35 sati.

- Deca su ušla u učionice i kada je trebalo da održe minut ćutanja, on je izvadio plastični pištolj i mahao njime. Deca su u strahu odreagovala, a neko od zaposlenih je odmah zvao policiju. U prvom trenutku niko nije znao o kakvom je pištolju reč - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Policija u Obrenovcu je munjevito odreagovala na prijavu.

- U roku od nekoliko minuta policija je stigla i pronašla dečaka tada je utvrđeno da je reč o plastičnom pištolju. Bez obzira na to obavešteni su roditelji dečaka, obavešetn je otac sa kojim policija obavlja razgovor - rekao je naš sagovornik dodajući da nakon jezive tragedije koja se juče dogodila ovakvim šalama ukoliko je ona i bila namera nema mesta.

Informer

Deca širom Srbije odaju počas nastradalima

Podsetimo, nzpamćena tragedija dogodila se sredu, 3. maja oko 8.40 časova u Beogradu, kada je maloletnik K. K. (13) učenik sedmog razreda, pištoljem svoga oca, ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja, a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije.

Dečak je, nakon monstruoznog čina, sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.

Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloletni K. K. je mesec dana planirano za izvršenje. K. K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri molotovljeva koktela.

Informer

Plišane igračke, cveće i sveće u blizini škole u kojoj je osmoro dece ubijeno i šestoro ranjeno

"Nemi smo pred ovom tragedijom. Ogromna ljudska tragedija. Jutros oko 8.40 časova dežurnu službu PU za Beograd pozvala je Jovanović Ivanka, pomoćnik direktora, prijavila je da je u školu ušlo dete sa vatrenim oružjem i da nasumično puca. Odmah su upućene patrole policije. Nakon toga je u 8.42 pozvalo N. N. lice i predstavilo se kao K. K. i rekao je da je upucao više lica. Doalskom policije na lice mesta, utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane dečaka koji je i pozvao našu službu. Osam učenika je stradalo 7 devojčica i jedan dečak", rekao je Milić.