Autor: Informer.rs

04.05.2023.

13:39

Foto: Informer

Hronika

KOSTA K. (13) SA OCEM TRENIRAO "AIRSOFT"! Oružarka otkrila gde je ubica uvežbao gađanje

Prema njenim rečima Kosta jeste bio uvežban u gađanju ali on preciznost nije stekao u streljani.

- On je aktivno trenirao "Airsoft", koje je vojno-taktička simulacija, i to je iskoristio za ovaj zločin. Kostu je na treninge "Airsofta" vodio otac i zajedno su pucali. To je inače "antistres igra današnjice" i nema limit koliko bi neko trebalo da ima godina da bi mogao da trenira - navela je Simonović.
Jelena Lakićević načelnica Odeljenja za oružje u MUP-u pojasnila je da osobe koje žele da budu vlasnici oružja moraju da ispune devet uslova, od kojih je najbitniji zdravstvena sposobnost, u sklopu koje su pregledi oftamologa, psihijatra i opšti doktor.
- Policija imam dosta dopisa od doktora, koji primete da osoba koja već ima izdatu dozvolu za oružje ima neke promene u ponašanju. Čim stigne to obaveštenje u Policijsku upravu od tih osoba se automatski oduzima oružje- rekla je Lakićević.

Ona je istakla da je naš zakona o oružju jedan od najrigoriznijih u Evropi.

Oružje kako je dodala mora da bude zaključano, po propisima i ne sme da bude napunjen okvir u pištolju, te ukoliko je reč o sefu ne sme da se učini dostupnim šifru sefa niti ključ.


Ukoliko Vlada Srbije donese mere koje su predložene pripadnici MUP-a će u narednom periodu izvršiti kontrolu radi utvrđivanja da li vlasnici oružja drže svoje naoružanje u skladu sa propisima.