04.05.2023.

14:50

Foto: Informer

Hronika

PANIKA MEĐU BEOGRAĐANIMA! Posle masakra na Vračaru roditelji se plaše da šalju decu u školu!

Dan nakon užasnog zločina, koji je počino Kosta K. (13), u kome je život izgubilo osmoro učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i jedan čuvar, Beograđani ne mogu da veruju da se ovako nešto moglo dogoditi u Srbiji.

Većina ljudi zabrinuta je za bezbednost svoje dece i unuka i sa zebnjom ih danas prati u školu. Za devetostruko ubistvo kao glavnog krivca vide roditelje koji zanemaruju mališane zbog posla ili imaju prevelika očenjivanja od njih. 

- Ne možete vi dete od 12 godina da vodite u streljanu. To je sumanuto. Pištolj "CZ 99" iz koga je dete pucalo je veoma težak za rukovanje. Ono je moralo ozbiljnu obuku da prođe da bi tako baratalo njim - tvrdi za Informer stariji gospodin koji je kao mlad ima prilike da u rukama drži baš ovo oružje. 

Stariji sugrađani rekli su nam kako se vreme promenilo i da su sada roditelji suviše blagi prema deci. 

- Deca moraju više da se kontrolišu i da im se odmalena nameće da nisu centar sveta. Moderni roditelji prave ogromnu grešku. Na telefonima su i oni i deca. Niko ne zna ni šta gledaju i kako provode vreme - objašnjava naša sagovnornica, a druga očajna majka dodaje:

- Iako nije pravi momenat za to da se upire prstom u bilo koga, evidentno je da je otac napravio ogromnu grešku što je oružje držao u stanu, vodio ga u streljanu... Za ovaj stravičan zločin će neko morati da odgovara!

U školi "Vladislav Ribnikar" nastava je do daljnjeg obustavljena, dok se u većini škola danas obavlja normalno. U Srbiji je proglašena trodnevna žalost.