04.05.2023.

18:10

Foto: printscreen

Hronika

MASOVNI UBICA SA VRAČARA JE MOGAO LEGALNO DA VEŽBA U STRELJANI! Balističar Vlada Kostić otkriva kako deca lako nauče da pucaju!

- To je škola, kao i svaka druga. Na kompjuteru to nije mogao da nauči, mogao je samo da se zabavlja, da razvija maštu. Prema procesu obuke, najpre se vežba sa municijom bez projektila, na pucanj, pa se ide na neke manje projektile, pa korak po korak na veće - objašnjava balističar Kostić za informer.rs. 

Kostić navodi da je dugo godina bio član jednog streljačkog kluba na Novom Beogradu u kojem je video da je dosta ljudi dovodilo mušku i žensku decu.

-  Ali su uglavnom koristili oružje manjeg kalibra, manjih trzaja. Ovde u pitanju nije oružje, ni balistika. Ovde je problem kako je mogao da dođe do tog oružja ako je bilo zaključano. I da se otkriju motivi zašto je to učinio. On je mogao da uzme bilo koje drugo oružje i to napravi. 

Informer

Vlada Kostić, balističar i sudski veštak iz Beograda

Dečak nije pucao, već gađao redom. U streljani ga sigurno tako nisu učili, ni otac, ni bilo ko drugi. Nije ga njegov otac sigurno tako vaspitivao. To streljaštvo je hobi, za nekog je nužna odbrana, da zaštiti sebe, porodicu. Ne znam zašta ga je otac pripremao, da bude neki gangster ili da mu bude samo hobi, ali je evidentno da dečak ima ozbiljni psihološki problem - ističe Kostić.