05.05.2023.

09:55

Foto: informer.rs

Hronika

NA KOSOVU I METOHIJI ZASTAVE NA POLA KOPLJA! Nastava počela minutom ćutanja, mladi pale sveće za ubijene...

​U Zvečanu jutros, ispred srednje škole, veliki broj mladih, učenika, dolazi da zapali sveće i odaju počast svim stradalima koji su život izgubili u skoli "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Nastava u svim srpskim školama na Kosovu i Metohiji počela je minutom ćutanja.

Informer

Na Kosovu i Metohiji tuguju za ubijenim učenima

Kosta K. (13), učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, u sredu ujutro napravio je nezapamćen masakr u toj školi pobivši osmoro dece i pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

Kako je utvrđeno tokom uviđaja, Kosta K. je u sredu u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14).

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci.

Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) i ranio još šestoro školskih drugara.