Autor: Informer.rs

05.05.2023.

15:46

Foto: Printscreen

Hronika

OTAC DEČAKA MASOVNOG UBICE NEGIRAO KRIVICU! Kosta nije krivično odgovoran, tužilaštvo zahteva pritvor!

Kako smo saznali od izvora iz istrage Vladimir, koji je inače jedan od najboljih radiologa u Srbiji, bio je vidno potresen i jedva je pričao. On je doveden u zgradu Palate pravde oko 10 sati, ali je njegovo saslušanje kasnilo gotovo sat vremena jer je njegov branilac Irina Borojević kasnila.

- Osumnjičeni, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je njegov sin Kosta iz porodičnog sefa uzeo pištolje i njima poubijao đake u školi, posle poverljivog razgovra sa advokatom je saslušan. On je negirao krivično delo i detaljno je izneo svoju odbranu - kaže Informerov sagovornik.

Sumnja se da je Vladimir K. u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina Kostu K. da rukuje oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Postupio suprotno od Zakona o oružju i municiji

Takođe, Vladimir je, kako se sumnja, postupio suprotno Zakona o oružju i municiji jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih osoba, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Informer

 

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin Kosta uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow i pištolja marke Ruger MK, za koje osumnjičeni Vladimir poseduje dozvole, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Dete je oružje i municiju ponelo sa sobom u Osnovnu školu "Vladimir Ribnikar" u Beogradu, koju inače pohađa, gde je ispalio veliki broj hitaca i ubio radnika obezbeđanja i osmoro učenika, a teško ranio šestoro učenika i nastavnicu škole.

Kosta nije krivično odgovoran

Tužilaštvo će predložiti  sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi  ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Podsećamo, da Kosta nije krivično odgovoran jer prema važećim propisima nema navršenih 14 godina i on je smešten u psihijatrijsku ustanovu za decu i omladinu.