Autor: Informer.rs

06.05.2023.

13:00

Foto: Informer

Hronika

Zoran Pašalić: Krvavi masakr u školi Ribnikar je samo početak stravičnih događaja!

Naš sagovornik očekuje da ovakve nesreće ne idu same, već da je moguće stvaranje domino efekta. Međutim, sa svim merama koje je predsednik Aleksandar Vučić naveo u svom obraćanju, ovakvi zločini se u buduće mogu sprečiti.

Zoran Pašalić se u trenutku masakra nalazio blizu same škole, pa je šok bio još veći.

-Ja tim putem idem na posao i onda sam sa ulice mogao da čujem pucnjavu, dakle to je bilo nakon toga kada su đaci krenuli da trče uspaničeni time što se desilo u školi - rekao je Pašalić u Informerovom podkastu.

U tom trenutku nije mogao ni da pretpostavi da je to akt dečaka koji ima 13 godina. Mislio je da je reč o terorstičkom napadu. 

Kao bivši učenik ove škole, Zoran Pašalić istakao je da su se on i njegovi školski drugovi nekada morali da poštuju učitelje i roditelje, a danas se postavlja pitanje čiji se autoritet zapravo poštuje i da li je roditelj glavni krivac u ovoj situaciji?

- Ne mislim da je roditelj glavni krivac. Kada pogledate sve generalno, ovde svako ima svoju odgovornost. Imate prebacivanje odgovornosti sa jednog na drugog; sa roditelja na školu i obrnuto -

- Deca koja su bila svedoci su u velikom problemu - ističe Pašalić.

Nove mere će se uvesti, ali je mnogo važnije ko će raditi na fizičkom sprovođenju tih mera. O svemu ovome pogledajte u videu ispod.