10.05.2023.

15:52

Foto:

Hronika

POKUŠAJ UBISTVA, NOŽEM U GLAVU UBO MUŠKARCA! Tužilaštvo traži devet godina robije!

Tužilac Lidija Simović u završnoj reči u Višem sudu istakla je da je tokom postupka nesumnjivo dokazano da je 6.juna prošle godine Nakić pokušao da nožem ubije Rajkovića u dvorištu njegove porodične kuće u Ulici Ljubomira Nikolića.

- Nakić je Rajkoviću zadao više uboda nožem u glavu, vrat i grudi i naneo mu teške povrede. Oštećeni bi izgubio život da nije bilo brze reakcije lekara. Tokom suđenja je ustanovljeno da je okrivljeni krivično delo počinio u stanju smanjene uračunljivosti zbog gneva i besa, ali bio je svestan da čini zabranjeno delo. Imajući u vidu sve okolnosti i činjenice da nema olakšavajućih okolnosti, ostajemo pri optužnici da bude osuđen za pokušaj ubistva - istakla je Simović.

Optuženi: Izvinjavam se 

Želim da se izvinim i njemu i njegovoj porodici. Drago mi je što se oporavio i što ga nisam teže povredio.

Ona je kazala da je tokom sudskog postupka dokazano da je Nakić 6. juna prvo došao pred zgradu u naselju Trošarina u kojoj biša supruga živi u iznajmljenom stanu sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom. Nakić je prvo vikao, a onda je pivskom flašom polomio staklo na prozoru njenog stana. Nakon toga, oko 15.30 časova, otišao je pred kuću Rajkovića koji živi oko dva kilometra dalje u Ulici Ljubomira Nikolića i napao ga.

- On se najpre posvađao sa M. M. i pretio da će ubiti nju, dete i Rajkovića - izjavila je Simović.

Okrivljeni je teško podneo završne reči tužioca, a na pomen devetogodišnje zatvorske kazne se uhvatio za glavu i u jednom trenutku je izgledalo da će mu pozliti.

On je u svojoj završnoj reči pred sudom rekao da nije želeo da ubije Rajkovića i dodao da je to što je uradio bila jedna velika greška.

- Želim da se izvinim i njemu i njegovoj porodici. Drago mi je što se oporavio i što ga nisam teže povredio. Žao mi je što sam ga povredio, ali sve se dogodilo vrlo brzo. Toga dana je bila vrućina, pio sam alkohol, nisam spavao i sve mi se skupilo. Mi smo ranije bili drugari i nemam ništa protiv njega - istakao je Nakić.

Advokatica: Nije imao nameru da ubije

Njegova advokatica Dragana Marković osporila je pravnu kvalifikaciju tužilaštva da je u pitanju ubistvo u pokušaju.

- Nakić jeste Rajkoviću naneo teške telesne povrede, ali nije dokazan umišljaj, nije dokazano da je hteo da ga liši života. Potrebno je da sud uzme u ozbir olakšavajuće okolnosti, da okrivljeni ima psihički poremećaj, da je zavistan od narkotika i da je otac maloletnog deteta - rekla je Marković.

Ona je kazala da su sukobu između Nakića i Rajkovića kumovali komplikovani odnosi i dodala da su oni bili prijatelji, ali onda su zajedno bili sa M. M. i sa njom obojica imaju po jedno dete.

Na dnašanjem ročištu prikazan je i video snimak sa bezbednosne kamere na kojem se vidi trenutak kada je Nakić izbo Rajkovića.

Sudija Višeg suda Mirko Drašković rekao je da se na snimku vidi kako okrivljeni ulazi u dvorište, ali onda kreće unazad sa nožem u rukama dok oštećeni ide prema njemu sa palicom u rukama. Prema Draškovićevim rečima, na snimku se vidi da Rajković udara palicom Nakića, a ovaj ga ubada nožem. Do napadača onda dotrčava svedok sa takođe palicom u rukama, ali ga ne udara, dok se ovaj okreće i beži.

Drašković je izricanje presude Rajkoviću za delo koje je počinio zakazao za 17. maj.