10.05.2023.

23:05

Foto: Tanjug/AP

Hronika

UHAPŠENI ČLANOVI NEMAČKO-SRPSKE BANDE U NEMAČKOJ! Krali automobile i prodavali, bavili se trgovinom narkotika ....

Prema navodima nemačkih medija četvorica muškaraca uhapšeni su u Baden-Virtembergu, a pod istragom je još 20 osumnjičenih.

Uhapšenima se na teret stavlja trgovina drogom, dilovanje bandi i falsifikovanje.

" Hapšenju je prethodila jednogodišnja istraga u koju su bile uključene i srpske i švedske vlasti, kao i evropski policijski organ Evropol" piše nemački mediji

Кako su u sredu saopštili policija i tužioci u Ravensburgu, četvorica osumnjičenih su širom Evrope prodavali ukradene automobile.

Informer

Pratili ih godinu dana

Inače, vlasti su saznale za nemačko-srpsku bandu kada je jedan od njihovih članova navodno pokušao da založi ilegalno stečen automobil u Štutgartu 2021. godine.

"Vlasti su tada vodile tajnu istragu godinu dana. Navodi se da je banda aktivna najmanje od marta 2019.Prema informacijama, počinioci su skupocene automobile pribavili krađom, proneverom i prevarom, a prodavali su ih u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama. Bilo je najmanje 27 automobila vrednih 1,7 miliona evra" naveo je izvor nemačkih medija.

Prema njihovim navodima tokom istrage ispostavilo se da su se uhapšeni bavili ilegalno prodajom narkotika.

"Nekoliko osumnjičenih je trgovalo marihuanom, hašišom i kokainom u velikim razmerama. Prilikom pretresa u Ravensburgu i okolini početkom decembra oduzeta je veća količina droge, desetine hiljada evra u gotovini i automobil" navode lokalni medi

Protiv četvorice uhapšenih u martu podignute su optužnice.