10.05.2023.

23:38

Foto: Printscreen, N.B.

Hronika

OGLASIO SE LOVAČKI SAVEZ SRBIJE! Mladić koji je usmrtio devojku u Novom Sadu i izvršio samoubsitvo, je izbačen iz lovačkog udruženja

U toku večeri oglasio se "Lovački savez Srbije" koji navodi da je Vukašin izbačen iz lovačkog udruženja a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Informer

Ubijena devojka Ivana R. i Vukašin R.

Poštovane građanke i građani Republike Srbije, 

Nakon nemilog događaja koji se desio u Novom Sadu i niza poluinformacija koje kruže medijima, moramo da istupimo u javnost. 

Mladić koji je usmrtio devojku načinio je to ilegalnim oružjem koje nije lovačko. Mladiću je oduzeto sve oružje nakon izricanja zabrane prilaska, nije bio legalni vlasnik oružja, pa ni vlasnik lovačkog oružja. Počinilac je izbačen iz lovačkog udruženja, samim tim, nije ni ispunjavao uslove za učešće u lovu. 

Isticanje u medijima da je bio lovac ima malicioznu nameru i tendenciju da naruši reputaciju lovaca Srbije. Nonsens isticanja ove činjenice jednak je isticanju činjenice da je neko vozač, fudbaler amater, filatelista itd.

Još jednom napominjemo da se ovaj zločin, kao ni prethodni zločini,nisu odvili uz učešće lovačkog oružja.

Informer

Uviđaj nakon ubistva i samoubistva

Podsetimo, stravično ubistvo dogodilo se danas oko 16. 50 sati kada je Vukašin došao do salona lepote u Novom Sadu, pucao u izlog, ušao u lokal pucao u devojku, a potom sebi u glavu. 

Kako smo nezvanično saznali Vukašin je imao zabranu prilaska devojci, koja mu je bila izrečena 25. aprila, nakon prijave za nasilje u porodici i još uvek je bila na snazi. 

Nakon prijave, prema našim saznanjima Vukašinu je oduzeto oružje za koje je imao dozvolu. Pištolj kojim je izvršen zločin bio je u nelegalnom posedu ili je uzeo iz prodavnice oružja u kojoj je radio. To će biti utvrđeno istragom koja je u toku. 

Na društvenim mrežama Vukašin je često postavljao fotografije iz lova, ali i oružje koje je kako se sumnja koristio.