11.05.2023.

12:32

Foto: printskrin/jutjub

Hronika

NAJNOVIJI DETALJI AKCIJE HAPŠENJA MAKROA I PROSTITUTKI! Novac delili na ravne časti, vodili i poslovne knjige

Sumnja se da su oni, od septembra 2022. do maja 2023. godine, vrbovali ženske osobe da se bave prostitucijom, a potom iznajmljivali stanove na teritoriji Beograda u kojima su se one nalazile sa klijentima.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, sumnja se da su Jovica D., Danijel K. i Aleksandar S. pronalazili mušterije za Željanu Š., Bosiljku G. i Dariju M., ali i još najmanje sedam devojaka.

Informer

Zaplenjen novac

- Navodno, uhapšeni muškarci su na društvenim mrežama pronalazili devojke za prostituciju. Nakon toga bi im pružali fizičku zaštitu, pronalazili mušterije, ali i organizovali njihov prevoz do štek stanova gde bi osumnjičene žene pružale seksualne usluge. Novac zarađen od prostitucije delili su po prethodnom dogovoru - navodi dobro obavešten izvor Informera.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su nakon višemesečnog praćenja.

- Dobrim operativnim radom, inspektori koji su radili na ovom slučaju, dobili su informacije da se u nekoliko iznajmljenih stanova u Beogradu devojke podvode za novac. Oni su odmah proverili te informacije, koje su se ispostavile kao tačne, a zatim organizovali praćenje koje je ubrzo rezultiralo hapšenjima - napominje on.

Navodno, prilikom hapšenja, pored novca i laptopova, pronađeno je i nekoliko sveski u kojima se vodila evidencija o naplati usluga, ceni, ali i o tome koliko svaka devojka ima mušterija na nedeljnom i mesečnom nivou.

- Pretresom stanova i drugih prostorija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeno je i zaplenjeno 203.000 dinara, 3.200 evra, 39 mobilnih telefona i tri laptopa - dodaje se u policijskom saopštenju.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz odgovarajuće krivične prijave, biti privedeni u tužilaštvo na saslušanje.

"Madam Nada" podvodila devojke

U prethodnih nekoliko meseci, policija je imala nekoliko uspešnih akcija, kada su pohapšeni pripadnici nekoliko kriminalnih grupa koji su se bavili podvođenjem i prostitucijom. Tako je u avgustu prošle godine uhapšena Nada B. (35) zbog sumnje da je organizovala kriminalnu grupu koja je vrbovala i podvodila devojke na prostituciju. Pored nje tada su uhapšene još tri žene i jedan muškarac.