11.05.2023.

12:41

Foto: Dejan Živančević

Hronika

DARKO KOSTIĆ UPORNO ESKIVIRA SUĐENJE! Ovaj put zbog navodne operacije viličnih kostiju

Darkova majka, Svetlana Kostić, je u njegovo ime saopštila danas predsedavajućoj sudiji da je "njen sin po drugi put imao operaciju viličnih kostiju, te da zato nije došao na ročište." Ipak, medicinsku dokumentaciju, kojom bi opravdao izostanak, nije dostavio ni sudu niti je poslao po majci.

Sudija je zbog toga naložila da Kostić na sledeće suđenje, koje je zakazano za 30. maj, bude priveden i da se proveri njegova adresa na Voždovcu, kao i adresa ateljea u opštini Stari grad. 

- Niste dostavili medicinsku dokumentaciju. Sada ćemo ga privesti. Ukoliko se sledeći put ne odazove na poziv, ide poternica pa pritvor. Recite mu da dođe, da možemo da započnemo sa procesom - rekla je sudija Kostićevoj majci. 

Informer

Jedno od privođenja Darka Kostića

Optužnim predlogom modni kreator se tereti da je, posle žurke u svom stanu, gosta Š. H. vezao i zarobio u špajz pa mu pretio nožem. Mladić je nekako uspeo da se oslobodi i pozove u pomoć prijatelja i policiju. Tokom istrage Kostić je to negirao, tvrdeći da je ceo slučaj iskonstruisan. Odnosno, da su ga namerno prijavili kako bi ga opljačkali. 

- Osam haljina iz moje nove kolekcije je ukradeno, kao i novac. Sve su to smislile osobe koje su me prijavile. Iskoristio bih priliku da se izvinim svojim klijentima, pogotovo onima kojima su ukradene haljine, ali se nadam da će ih javni tužilac brzo pronaći. Sve ove godine lakomisleno sam verovao ljudima i svima otvorio svoja vrata - izjavio je Kostić.

Inače, njega je Treći osnovni sud pre dve godine osudio na godinu dana kućnog zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu. Više puta su ga oštećeni i komšije prijavljivali zbog sličnih incidenata. Tužilaštvo je sada, u aktuelnom postupku, predložilo sudu da se Kostić oglasi krivim i osudi na najmanje dve godine zatvora.