13.05.2023.

10:33

Foto: MUP Srbije

Hronika

TRENING I OBUKA U NASTAVNOM CENTRU "MAKIŠ"! Policajci se uvežbavali za pronalaženje skrivenog oružja

Treninzi i obuka su organizovani u okviru dugogodišnje saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i  Centra za kontrolu lakog i malokalibarskog naoružanja u Jugoistočnoj Evropi Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (SEESAC/UNDP) na jačanju kapaciteta kriminalističke policije za borbe protiv nedozvoljene trgovine i svih oblika zloupotrebe oružja.

MUP će dobiti i donaciju opreme kojim će se dodatno ojačati kapaciteti kriminalističke policije za otkrivanje vatrenog oružja i suzbijanje krivičnih dela povezanih sa oružjem.

Teorijski i praktični deo obuke pohađalo je 25 pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP), Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), Službe za suzbijanje kriminala, kao i dvadeset policijskih uprava. Ova obuka i trening su oragnizovani kako bi se sistemski i ravnomerno razvijali kapaciteta na teritoriji cele Srbije.


Uspešno realizovanim treningom, kriminalistička policija jača kapacitete i nastavlja borbu protiv nelegalnog vatrenog oružja, organizovanog i teškog kriminala povezanim sa oružjem, doprinoseći svim donetim merama Vlade Republike Srbije.