13.05.2023.

14:26

Foto: printscreen

Hronika

ODREĐEN PRITVOR ZA PRIPADNIKE "BALKANSKOG KARTELA"!

Njima je pritvor određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.
  
Podsetimo osumnjičenom Mladenu Lazareviću, koji je označen kao vođa klana, stavljeno je na teret izvršenje dva krivična dela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičenima Milošu Jovanoviću, Draganu Đorđeviću, Milanu Mitiću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Mirku Pavloviću, Vladanu Saldu i Ljubiši Lindu stavljeno je na teret izvršenje po jednog krivičnog dela i to neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Trojica već u zatvoru 

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal naredbom o sprovođenju istrage, obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode. Od toga osumnjičeni Zoran Jakšić se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Peruu, a Deniz Mihajlović u zatvoru u Holandiji, dok se Aleksandar Ilić nalazi u pritvoru u Nišu. Četiri pripadnika klana su u bekstvu.

Na saslušanju u tužilaštvu 11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli samo Ljubiša Lindo i Radisav Radović koji su negirali krivicu.