15.05.2023.

16:25

Foto: Pixabay

Hronika

ZAŠTITNIK GRAĐANA ISTRAŽUJE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U NOVOJ CRNJI! Zahtevao da mu se u roku od sedam dana dostavi izjašnjenje o OVOM SLUČAJU

Zaštitnik građana traži od ovog organa starateljstva da mu u roku od 7 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima ovog slučaja, posebno da li se maloletnik koji je izvršio napad i njegova porodica nalaze na evidenciji organa starateljstva, te da li su se o njemu starali njegovi roditelji ili je bio na poveren na staranje nekom od drugih srodnika.

Od Centra za socijalni rad Nova Crnja Zaštitnik građana traži da ga obavesti i da li je u proteklom periodu u porodici maloletnika bilo prijava za nasilje u porodici ili prijava da je bio nasilan prema drugima, koje mere i radnje su preduzimane u slučaju da su takve prijave postojale, kao i koje koje usluge socijalne zaštite su pružane maloletnikovoj porodici.

Informer

Podsetimo, trinaestogodišnji A.L iz sela Radojevo u opštini Nova Crnja je u noći između subote i nedelje, oko 1. 20 časova, napao  i teško povredio sekirom i nožem svog prijatelja M.S (17) i njegovu majku V.S (57).  Napad se dogodio u porodičnoj kući žrtava u ulici Maršala Tita 92 u Radojevu, a dečaka i njegovog oca uhapsila je zrenjaninska  policija.

Jezivi napad dogodio se kada je maloletnik, navodno, posle svađe, prijatelju M.S. (17) sekirom i nožem naneo više povreda u predelu grudi i po glavi, dok je njegovu majku V.S.(57) teško povredio sekirom po glavi. Njima je Hitna pomoć Doma zdravlja u Srpskoj Crnji odmah ukazala medicinsku pomoć, nakon čega su oko 3 sata transportovani u zrenjaninsku bolnicu, a majka potom u Klinički centar Vojvodine.