Autor: Informer.rs

16.05.2023.

11:21

Foto: Pixabay

Hronika

EVO KO JE NEBOJŠA RAKIĆ PRIPADNIK "KEKINE GRUPE"! 15 godina se krio u Brazilu - Zbog kockarskog duga izrešetao prijatelja

Rakić je uhapšen jutros nakon što se vratio iz Brazila u koji je pobegao posle zločina.

Kako su mediji tada izveštavali, osumnjičeni Rakić je pre zločina  pozvao Milovanovića i Vlahovića i rekao im da dođu po pare, koje im je dugovao.

- Vlahović je sa kumom Milovanovićem u džipu „sangjong rekston“ krenuo po novac. U trenutku kada su, prema dogovoru, bili ispred Rakićeve kuće u Vrčinu, odjeknuli su hici. U kiši metaka teško je ranjen Milovanović, koji je preminuo u Urgentnom centru, dok je jedan od hitaca okrznuo Vlahovića - rekao je tada medijima izvor iz istrage.

Nakon zločina, Beogradska policija je raspisala poternicu za Rakićem. Međutim on je uspeo da pobegne i narednih 15 godina se krio u Brazilu.

Informer

Dejan Stojanović Keka
Poznati po krivičnim delima

Nakon zločina mediji su opširno pisali o ovom ubistvu. Za osumnjičenog Rakića se apostrofiralo da je kockar koji je mnogima dugovao pare. Navodno, protiv njega su podnošene brojke krivične i prekršajne prijave, ali nikada nije bio osuđivan.

Navodno, kako su mediji tada pisali, spasao se i pobegao iz Srbije zahvaljujući poznanstvu sa jednim uticajnim biznismenom iz tog vremena. Međutim te informacije nikada zvanično nisu potvđene.

Sa druge strane, za ranjenog Vlahovića zvanog Rambo, se pisalo da je pripadnik takozvane "Kekine" grupe sa Novog Beograda. 

- Ima podeblji dosije. Pored ostalog, dovodio se u vezu s nekim razbojništvima, pokušajima ubistva, reketom... Zajedno sa kumom Milovanovićem bio je vlasnik jedne pekare - rekao je medijima tada jedan od izvora iz istrage.

Podsetimo, u Beogradu je uhapšen osumnjičeni pripadnik iz "Кekine grupe" za krivično delo teško ubistvo iz 2008. godine, izvršeno u Vrčinu iz automatske puške sa 59 metaka.

Više javno tužilaštvo u Beogradu tereti uhapšenog Rakića za krivična dela Teško ubistvo i Nedozvoljeno nošenje oružja.