16.05.2023.

11:47

Foto:

Hronika

SRBI OSUĐENI NA ZATVORSKE KAZNE U AUSTRIJI! Gajili kanabis uhvaćeni sa stabljikama na auto putu

Naime, Srbi su uhapšeni prošle godine 24. oktobra na autoputu kada su u vozilu, kojim je upravljao Srbin (62) a u kom je bio i putnik takođe Srbin (53), pronašli stabljike kanabisa! 

" Oni su bili u "mercedes sprinteru" u kom je policija prilikom pretresa pronašla 52 biljke kanabisa visini od 80 do 100 centimetara" piše austrijski mediji. 

Kako su objasnili u trenutku kada je policija zaustavila vozilo mlađi Srbin je pokušao da pobegne. 

" Za volanom je tada bio 62-godišnji Srbin. Putnik, 53-godišnji sunarodnik, on je pokušao da pobegne, ali je nešto kasnije uhapšen, kao i vozač" navodi "bvz.at"

Istragom je utvrđeno da je  53-godišnjak iznajmio kuću u Boksdorfu.

"Policija je u toj kući zatekla laboratoriju za uzgoj kanabisa u kojoj je bilo 379 biljaka kanabisa i 122 grama već ubrane trave kanabisa. U tom objektu pronađen je i jedan radnik (28)iz Srbije, koji je takođe uhapšen, dok je drugi radnik uspeo da pobegne " navodi lokani medij. 

Informer

 

Trojica muškaraca uhapšenih u oktobru optuženi su za krivično delo pripremanje trgovine drogom i osuđeni su u ponedeljak 15. maja.

Na suđenju su vozač "mercedesa" i najmlađi Srbin priznali krivično delo za koje se terete dok je 53-godišnji Srbin negirao da zna za proizvodnju droge.

A inče, zakup kuće u Boksdorfu bio je na njegovo ime.

" On je na sudu tvrdio da se sa suprugom preselio u drugi grad i da je zgradu u Boksdorfu dao u podzakup svojim sunarodnicima, a da nije znao da tamo drže plantažu kanabisa. Objasnio je da je u tom "mecredesu"  bio putnik i da je mislio da se u njemu prevozi lekovito bilje " rekao je izvor "bvz".

Ostali su tvrdili da su biljke kanabisa hteli da donesu u Beč i tamo ih "odlože". Detektivi su izračunali da bi 431 zaplenjena biljka dala prinos od oko 22 kilograma biljnog kanabisa.

Sudsko veće proglasilo je krivima svu trojica. 62-godišnjak mora da služi 20 meseci zatvora, 53-godišnjak 30 meseci, a 28-godišnjak 18 meseci. Sva trojica su bila vidno zadovoljna presudom – očekivali su, po svemu sudeći, strože kazne. Javni tužilac se nije izjasnio – presuda nije pravosnažna.