Autor: Informer.rs

17.05.2023.

13:38

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

GODIŠNJICA MASOVNOG UBISTVA U MARTONOŠU! Strastveni lovac oženio sina pa ubio bivšu suprugu, tasta, taštu, nesuđenu snajku i njene roditelje

Na spisku žrtava našli su se njegova bivša supruga Roza (47), tast i tašta Jene (74) i Gizela Traćik (68), snaja Natalija Bajtai (25) i njeni roditelji Šandor (52) i Karolina (43).

Krvavi pir započeo je u selu Orom, gde je ubio roditelje svoje supruge, a potom otišao u Martonoš i u kući Bajtaija zapucao po još bunovnim gostima.

Smrt je za dlaku izbegao njegov sin Vlastimir, pošto mu je nestalo metaka, a pomahnitalom ubici presudio je muž njegove svastike Emanuel Danjon, nakon što je Šefer ranio njegovu suprugu.

Informer

Žrtve Radeta Šefera

Francuski državljanin Šefera je ubio udarcem stolicom u glavu, a nije mu suđeno jer je zločin izvršio u nužnoj odbrani.

Strastveni lovac

Radeta su komšije opisivale kao povučenog, a u policiji nije imao dosije. On se godinu dana pre krvavog pira razveo od supruge Roze, a nju je krivio za brak sina sa snajom Natalijom, sa kojim se nije slagao.

Da sve bude još groznije, i sam Rade je prisustvovao venčanju na kom je pio ceo dan. I na svadbi se dogodio incident.

Naime, Rade je ušao u raspravu sa bivšom suprugom i njihovim sinom Aleksandrom jer mu se nije dopadala snajka, a nakon verbalnog sukoba nasrnuo je na njih fizički. 

Mlađi sin je odmah pozvao policiju koja je došla i privela Šefera u policijsku stanicu u Kanjiži. Šefer je iz stanice izašao oko 6 ujutru i odmah je dohvatio pušku.

Gergelj Horvat, predsednik saveta mesne zajednice Martonoš, za Kurir se prisetio tragedije u njihovom mestu. Kako je pojasnio, Vlastimir Šefer i njegov brat davno su, posle masakra, napustili ovaj kraj, a u selu viđaju Žolta Bajtaija, koji je u sekundi tog dana ostao bez roditelja i sestre, koja se udala samo dan ranije.

- Kažu da vreme leči sve, ali je sigurno najteže Žoltu. Nakon školovanja na Višoj tehničkoj školi u Subotici, zaposlio se u tom gradu. U međuvremenu je našao srodnu dušu, ne mogu da vam potvrdim da li se se venčali, ali žive zajedno. Žolta slabije viđam jer radi u Subotici. Povukao se u sebe i baš zbog toga i strašne sudbine koja ga je zadesila, moram da kažem da mi je zaista drago što ima nekog pored sebe - rekao je Horvat pre godinu dana.