17.05.2023.

19:04

Foto: Tanjug

Hronika

DARKU ŠARIĆU SMENJEN SUDIJA! Suđenje neće biti sutra održano, a evo ko mu sudi

Dosadašnjem sudiji Dejanu Terziću istekao je mandat 28. aprila, a na njegovo mesto je došao sudija Siniša Petrović.

- Sudija Terzić je bio delegiran iz Apelacionog suda u Novom Sadu u Specijalni sud u Beogradu. Sudija Siniša Petrović je već osudio Darka Šarića za šverc kokaina, a sada je i član veća za "pranje" 22 miliona evra. Pošto optužnica ima 550 strana i 7.000 stranica sudskih spisa, novom sudiji će biti potrebno vreme da se upozna sa predmetom - kaže izvor portala informer.rs.

Dejan Terzić je u Specijalni sud delegiran 2014. godine iz Apelacionog suda u Novom Sadu.

Informer

Nebojša Joksović, Šarićev drug iz školske klupe, a sada neprijatelj

- Pošto mu je isticao mandat, predsednik Višeg suda u Beogradu, Aleksandar Stepanović, je 7. marta tražio od Visokog saveta sudstva i predsednice istog suda, Jasmine Vasović, da produži mandat Terziću, kako suđenje ne bi počinjalo ispočetka. Međutim, Šariću je ponovo dodeljen sudija koji mu je već sudio - navodi sagovornik portala Informer.rs.

Sledeće suđenje Šariću i ostalim optuženim je zakazano za 18. i 22. maj. Šarić je bio pušten na slobodu krajem decembra prošle godine, ali je 14. aprila ponovo optužen zbog optužbe da je naredio da se ubije svedok saradnik Nebojša Joksović Joksa (52), njegov drug iz srednje škole, koji mu je okrenuo leđa, nakon hapšenja u akciji "Balkanski ratnik", 2009. godine.

Šarić i ostali optuženi su na prethodnom ročištu negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.