20.05.2023.

16:58

Foto: Privatna arhiva

Hronika

LOPOVI HARAJU PO BAČKOJ: Za dve noći opljačkano čak devet kuća u Šajkašu!

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da su počinioci iz nekog drugog mesta i da su u prolazu svratili u Šajkaš, ali uz dojavu nekoga iz sela, ko dobro poznaje koje kuće su trenutno prazne, i ko ih je obaveštavao o tome gde mogu lako da dođu do pomoćnih prostorija i garaža.

Lopovi su, očigledno bežeći u panici, odbacili usput nekoliko alatki koje u žurbi nisu mogli da ponesu, pa su tako meštani na ulici i obližnjoj njivi pronašli nekoliko komada ručnog alata i mašina koje rade na baterije.

Šajkašani već neko vreme strahuju od krađa, pogotovo nakon provale u Hram svetog Dimitrija u noći između 19. i 20. decembra prošle godine. Razbojnici su provalili tada ulazna vrata i u čitavom hramu izvršili premetačinu, pri ćemu su porušili ikone i sve što im se našlo na putu. Opljačkali su istovremeno i malu crkvenu prodavnicu koja se nalazi unutar samog hrama.

U Šajkašu inače postoji zgrada policije, u kojoj je do pre nekoliko godina prisustvo policajaca bilo konstantno. Međutim, već neko vreme ona je prazna, te se kroz razgovor s meštanima stiče utisak da bi, pored sadašnjih redovnih patrola, na bezbednost stanovnika ovog mesta i njihove imovine dodatno uticalo stalno prisustvo policije u zgradi MUP-a.