23.05.2023.

23:12

Foto: V. N.

Hronika

PREDATO 207 KOMADA ORUŽJA I 18.000 MUNICIJE! Policiji u Kikindi građani doneli i 17 minsko-eksplozivnih sredstava!

Prema evidenciji Policijske uprave u Kikindi, do polovine maja na teritoriji Severnobanatskog okruga predato je 89 komada neregistrovanog oružja, 15.986 metaka i 17 minsko-eksplozivnih sredstava. Takođe, predat je 91 komad registrovanog oružja i 1.064 metaka.

Građani su posle smrti vlasnika predali 27 primeraka oružja i 1.302 komada municije.

Nakon što su se dogodila dva masovna ubistva u našoj zemlji, država je pozvala na razoružavanje građana, koji policiji mogu da predaju legalno i nelegalno oružje. Predaja oružja trajaće do 8. juna u policijskim stanicama širom Srbije, od 7 do 19 časova, a oni koji ga nelegalno poseduju, do tada neće snositi bilo kakve posledice i neće morati da dokazuju njegovo poreklo.

Informer

Sednica predstavnika Severnobanastskog okruga 

Radi sprečavanja eventualne zloupotrebe, neophodno je da se oružje koje je ostalo iza smrti vlasnika preda na čuvanje policiji, do okončanja ostavinskog postupka i određivanja vlasnika.

Bezbedonosna situacija u obrazovnim institucijama na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga je zadovoljavajuća, konstatovano je sednici Saveta okruga nakon pojačane sigurnosti u školama i njihovoj okolini.

-Policijska uprava postupa u skladu sa uputstvima Ministarstva unutrašnjih poslova, a istovremeno upućen je apel predstavnicima jedinica lokalnih samouprava da u obrazovnim institucijama podstiču na još veću borbu protiv nasilja, osnaživanje uloge nastavnog kadra, kao i da putem medija i dalje pozivaju građane na predaju neregistrovanog oružja i municije-saopšteno je na sednici Saveta kojom je predsedavao Miroslav Dučić, načelnik okruga.

Sednici su prisustvovali Pavle Rajkov, načelnik Policijske uprave Kikinda, Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Kneževac sa saradnicima, kao i predstavnici opština Ada, Senta, Čoka i Kanjiža.