24.05.2023.

20:55

Foto: printscreen

Hronika

ŠOKIRAĆETE SE KADA VIDITE ŠTA JE SVE NAĐENO U TELEFONU KOSTE K.! Istragom otkriveni novi detalji

- Rano je govoriti šta su pokazali rezultati veštačenja, jer ona su još uvek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan deo, a to je da su u telefonu dečaka nađene fotografije oružja - rekao je sagovornik iz istrage.

Prema njegovim rečima, trenutno se veštači pištolj kojim je K.K. počinio masakr, molotovljevi kokteli, telefon...

- Na veštačenju su pištolj, molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške, njegove sveske, knjige koje je čitao... A ključni dokaz su snimci kamera za video nadzor iz škole. Veruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra - naveo je izvor, a zatim i dodao:

Informer

Inspektori hapse Kostu K.

Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio, da li je njemu neko pretio. Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je K. K. počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao... Takođe se istražuje da li je gađanje vežbao negde drugde osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Takođe, nije poznato kako je dečak znao šifru očevog sefa - tvrdi on.

Kamere snimile masakr

Inače, Bratislav Gašić je nedavno u Skupštini izjavio da je u školi radio video nadzor.

- Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu - kazao je ministar Gašić.

Informer

Kosta K.

Podsetimo, Kosta je 3. maja u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14). Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) dok je Angelina A. preminula u bolnici. Prilikom napada, Kosta je ranio šest svojih drugara.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata".