26.05.2023.

10:11

Foto:

Hronika

SRAMNA PRESUDA SUDA U NOVOM SADU! Silovao devojčicu, a evo na koliko je osuđen

Iako mu je suđeno za krivično delo silovanje maloletnici za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora, Siniša S. je nepravosnaćno osuđen na samo 5 godina, a na ovu presudu i tužilaštvo i okrivljeni imaju pravo žalbe.

Inače, pored zatvorske kazne, osuđenom manijaku sud je izrekao i niz posebnih mera na osnovu Zakona o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima.

Siniša S. će nakon izdržane kazne biti u obavezi da se rodovno javlja Policijskoj upravi u Novom Sadu kao i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Takođe, izrečena mu je zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, donsono ne sme da prilazi vrtićima i školama.

On će takođe biti i u obavezi da posećuje profesionalna savetovališta i ustanove, kao i da obaveštava o promeni prebivališta, boravišta, radnog mesta i putovanjima u inostranstvo.

Mere koje je izrekao sud sprovodiće se najduže 20 godina, ali posle isteka svake četvrte godine od početka primene posebnih mera, sud će po službenoj dužnosti odlučiti o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Ako ova presuda bude pravosnažna od Siniše S. će se uzeti DNK uzorak za dobijanje DNK profila, a za potrebe vođenja registra o licama osuđenim za krivična dela protiv polne slobode izvršena prema maloletnim licima.