29.05.2023.

19:55

Foto:

Hronika

ISPALILI U ŽRTVU ČAK 29 HITACA IZ PUŠKE! Odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo na Dušanovcu

Dvojica okrivljenih se nalaze u pritvoru već pet godina i negiraju ubistvo. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje posle likvidacije, a Vesković u aprilu iste godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Prema optužnici, oni su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, ispred kuće u naselju Dušanovac, nakon što je dovezao rođenog brata i njegovu decu.

Kada se pojavio, kako se navodi, egzekutori su mu prišli kolima i pucali u njega, a zatim se odvezli do Kumodraža gde su zapalili automobil kako bi prikrili tragove zločina.

Analizom dokaza, pronađenih u automobilu, utvrđeno je da su na pušci ostali DNK tragovi Ivanova i Veskovića, dok je na delu rukava i rukavici samo Veskovićev DNK. Na osnovu te analize, tužilaštvo je utvrdilo da je Ivanov vozio automobil kojim su presreli pokojnog, dok je Vesković iz kola pucao u njega.

Obojica optuženih su i pre ovog slučaja imali problema sa zakonom, kao i ubijeni Đurović. Njemu se sudilo za otmicu Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe "Firma", ali nije dočekao presudu pošto je ubijen.