30.05.2023.

16:01

Foto: A.P. / Facebook

Hronika

TREĆI DEČAK IZBEGAO KOBNU SUDBINU?! Dečaci sa kojima je vozio bicikl, zvali ga na Dunav, ODBIO JE I TO MU JE SPASILO ŽVOT!

Mnoštvo meštana Apatina još  se nalazi uz obalu očekujući neke vesti o nestalim dečacima. Većina njih su veoma potreseni i međusobno prepričaju šta se događalo tokom jučerašnjeg dana na obali Dunava.Uz dvojicu nestalih dečaka bio je još jedan drug.

- Njih trojica su se igrali i vozili bicikle, u jednom trenutku neko je predložio da idu na Dunav. Dvojica su krenula, dok se treći mališan dvoumio. Na kraju je odustao i to mu je spasilo život, kaže jedan od meštana koji je u većoj grupi ljudi pratio pokušaje ronioca novosadskog odreda Žandarmerije da pronađu bilo šta što bi ukazalo na sudbinu nestalih dečaka.

Pošto su zaronima i sonarom pretražili mesto gde su pronađene patike i bicikli, svoje napore usmerli su nizvodno. U potragu za decom uključili su i jedan čamac,ali za sada su svi napori bili bez rezultata. 

Saznajemo i to da su nestali dečaci rođaci, Patrikova majka je sestra Antoniovom ocu, ali nije rođena. Neutešne majke oba dečaka nalaze se na obali reke, gde dozivaju svoju decu. Reagovala je i Hitna pomoć, jer se majci jednog od dečaka naglo slošilo.

Informer

 

Lokalni ronioci objasnili su da u ovom delu reke ima mnogo virova i da u blizini dubina ide i do 30 metara, i da im to predstavlja značajan problem u potrazi.

Potragu otežava visok vodostaj Dunava
 

Kako je za Tanjug rekao sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

- Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti - rekao je Cvjetićanin.

Informer

 

Prema rečima ronoioca Zorana Stojanovića, tok Dunava je u ovom delu izuzetno brz i opasan.

- Ovo je jako opasan deo za njih, pogotovo bez nadzora. Deca su jako mala, tu ako upadnu velika je verovatnoća da će se završiti tragično. Ako se i desi da upadnu, ne treba da se bore sa maticom reke, nemoguće je da plivaju uzvodno, treba koliko - toliko da se održavaju u vodi- ističe Stojanović. Potraga je u toku, a na terenu su prisutne Hitna pomoć, policija i ronioci Žandarmerije.