01.06.2023.

07:30

Foto: Z.A.

Hronika

ZAVRŠENO PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE OČUHA IZ PAKLA: Ubica male Petre bio pripit, ali uračunljiv!

Kako smo saznali, Miloš je nakon hapšenja, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru upućen na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Veštačenje je nedavno završeno, pa je Miloš vraćen iz Beograda u pritvor u Zaječaru.

- Veštaci-psihijatri utvrdili su da je osumnjičeni u momentu dok je tukao devojčicu bio uračunjiv. Utvrđeno je da je bio malo pripit, ali to ni malo nije uticalo na stanje njegove svesti. On se nalazi u pritvoru od momenta hapšenja, pritvor mu se produžava na svakih 30 dana, tako da će do suđenja biti iza rešetaka. Uskoro će protiv njega biti podignuta optužnica - kaže naš izvor.

Očuha ubicu nerviralo što dete plače

Očuh monstrum, koji je batinama ubio ćerkicu svoje nevenčane supruge Jelene T., na saslušanju u tužilaštvu se branio ćutanjem, ali je u momentu hapšenja policajcima je kazao da je devojčicu "malo tukao jer ga je nerviralo što plače".

Informer

Osumnjičeni "roditelji"

Tokom, uviđaja u kući u kojoj je ubio dete pronađeni su tragovi krvi na zidu, podu i nameštaju, kao i pramenovi Petrine kose, njena pocepana garderoba... To sve ukazuje da je očuh iz pakla tokom jezive torture nesrećno dete udarao o pod, o zid, šutirao je, pesničio, vukao za kosu...
Kada je devojčica dovedena u zaječarsku bolnicu, lekari su punih sat vremena pokušavali da je ožive, ali bezuspešno.

- Odmah je naložena obdukcija, koja je pokazala da joj je prilikom batinjanja razbijena glava i pocepana jetra, što je dovelo do smrti. Jedan od udaraca u glavu bio je presudan za smrtni ishod - kazao je tada izvor iz istrage.

Majka mirno gledala

Da sve bude još strašnije, Miloš je tukao malu Petru naočigled njene majke Jelene, koja nije ni pokušala da spasi dete od monstruma. Ona je uhapšena odmah nakon što joj je ćerkica ubijena, bila je u pritvoru narednih 30 dana, a onda je puštena da se u daljem postupku brani sa slobode.

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru tereti je za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje deteta, za šta joj preti do tri godine zatvora. U međuvremenu, tokom istrage su saslušani svedoci, i očekuje se da joj uskoro počne suđenje.