01.06.2023.

17:36

Foto: printscreen

Hronika

POTPUNO PIJAN USMRTIO DVOJE NA PUTU! Vozač ubica osuđen na osam godina zatvora!

Tokom postupka je utvrđeno da je Šević, u stanju bitno smanjene uračunjivosti, vozio "pasat" brzinom od 107,6 kilometara na sat na mestu gde je dozvoljena brzina do 60 kilometara, da je prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno udario u "opel astru" u kojoj su se nalazili pokojni.

Optuženi je tom prilikom i sam zadobio teške telesne povrede. Analizom je utvrđeno da je Šević u trenutku nesreće imao 2,6 promila alkohola u krvi, odnosno, da je bio u stanju potpune alkoholisanosti.

Obrazlažući presudu, sudija Dragan Obradović je naglasio da je u poslednje vreme ovo bila jedna od najtežih saobraćajnih nesreća na području Valjeva:

- Udes je posledica nasilničke vožnje Ševića, koji je bio potpuno pijan i nije poštovao ograničenje brzine, pa je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku. Tako je izazvao nesreću u kojoj je dvoje ljudi poginulo, a on jedva preživeo. Iako je tužilac tražio da se osudi na devet godina zatvora, ovo je najteža kazna izrečena za ovo krivično delo u valjevskom kraju u poslednje vreme.

Osim zatvorske kazne, Ševiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina po pravosnažnosti presude. Takođe je u obavezi da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 420.000 dinara.

Izricanju presude prisustvovali su članovi porodica poginulih, ali ne i osuđeni Šević koji se branio sa slobode.