06.06.2023.

15:15

Foto: Informer

Hronika

"OVAKO JE SVE OTKRIVENO" Novi detalji ubistva u Pančevu - gosti na "Informer TV" o stravičnom zločinu u Pančevu (VIDEO)

Sumnja se da je muškarac u nedelju ubio oštrim predmetom, najverovatnije nožem, suprugu i dete, a potom se obesio - o čemu je "Informer" već pisao. U studio "Informer TV" prvi se uključio naš reporeter Milan Stojadinović, direktno sa mesta zločina.

- Pretpostavlja se da je ubistvo izvršeno u noći između nedelje i ponedeljka. Policija je provalila vrata, ušla u stan, međutim, u međuvremnu se pojavilo više pogrešnih informacija, kao da je stariji sin deportovan. To su pogrešne informacije - naglasio je Stojadinović i apelovao na javnost da ne veruje u sva pisanja.

- Bilo je reči o tome da su komšije čule svađu u subotu. To je dan pre zločina, međutim, prijava nasilja u toj porodici nije bilo. Dakle, žena nikada nije prijavila ništa sumljivo, ali komšije tvrde da je u njihovoj kući bilo čestih svađa i učestalo su čuli lavež psa. Pas nije lajao kada su oni tu, pa je komšijama to privuklo pažnju. Ali to nigde nije zvanično prijavljeno - nadovezala se Jelena Rafailović.

Informer

Jelena Rafailović, novinarka Informera

Deportacija sina, deo koji buni javnost

Jedini od članova porodice koji je preživeo jeste sin koji nije bio tu, a javnost buni da li je on deportovan. Drugo nagađanje je da je do zločina došlo zbog njega.

- Komšije su uplašene, ta porodica se doselila u Pančevo pre samo godinu dana. Pobegli su od rata u Ukrajini, taj stan je njihov, oni su ga kupili. Dobro je da smo rasvetlili deo o deportaciji sina, jer se nagađa da je sve zbog njega - Milan Dudvarski.

- Svako ubistvo je izuzetno teško, ovo je obiljna tragedija. Sin je preživeo jer se nije našao tu. Zakon to teško ubistvo prepoznaje, nakon svega, lice je sebi uzeo život. To je psihopatski poremećaj, ovde imamo psihopatu - priča o surovom ubistvu Nebojša Perović.

Informer

Perović i Rafailović

- Da pojasnim kako je zločin otkriven... Ljudi koji su izbegli ovde, imaju svoju aplikaciju. Tako su došli, u tim grupama gde se svi dopisuju na temu... Ćerka se rapitivala zašto joj se majka ne javlja, onda su njeni prijatelji počeli da traže i da se raspituju gde se majka nalazi. Majka je inače ubijena žena koja, izgleda, ima vanbračnu ćerku, nevezano za porodicu koja je doživela tragediju. Zločin je na ovaj način otkiven - priča Milan Dudvarski.

Informer

Zamenik urednika hronike redakcije Informer, Milan Dudvarski

- Uviđaj je završen, istraga traje, u stanu nije nađeno nikakvo oprištajno pismo koje bi moglo da pomogne u razrešavanju zločina - dodaje Rafailović.

Stav psihologa

U emisiju se uključio stručnjak i psiholog Nebojša Savić, koji kao srž problema vidi psihopatiju, ali i da je ponašanje celokupnog društva izmaklo kontroli, te ovo neće biti poslednji jeziv slučaj o kom ćemo slušati.

- Pratim vašu emisiju i zatečen sam ovim vestima, kao muž, otac... Kakav čovek može da naudi sopstvenom detetu? Ovo je nasilje sa velikom dubinom i imamo takav primer zločina i od pre nekoliko dana. Teško je naći racionalni odgovor i sa psihološke, i sa neke druge strane. U porodici u Pančevu nije bilo prijavljeno nasilje, a čak i da su komšije slušale njihovu svađe, svi znamo parove! Nema ovako brutalnog završetka, a ovo objašnavamo patologijom i poremećima ličnosti. Postoji jedan bitan psihološki princip - ko šta seje, to će i požnjeti! Bojim se da mi još sejemo nasilje i da će ih biti još više i da će biti još brutalniji - priča u uključenju na "Informer TV" psiholog Savić.

Statistika kaže da je čak 18 žena stradalo na ovaj način, desili su se masakri u "Ribnikaru" i Mladenovcu, a šta još o tome gosti emisije imaju da kažu, pogledajte celu "Temu dana":