07.06.2023.

15:04

Foto: printscreen

Hronika

OPTUŽNICA ZA SUROVO UBISTVO U RIPNJU! Ubio devojčicu, pa se branio da mu se njena porodica rugala

Optužnicom, koja je danas predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, kažu u tužilaštvu. 

U optužnici se navodi da je Stojan I. 10. aprila nešto posle 14 sati prvo proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletnice u njenoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra Ripnja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Kada je ona izašla iz automobila Stojan je počeo da je vuče i skida joj odeću, a nesrećna devojka se opirala. On je tada počeo da je ubada nožem u grudi, vrata i ruke. Povrede su bile izuzetno teško i devojčica je preminula. 

Nakon ubistva on se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem napao i ranio devojčicinu majku babu i ujaka. Posle toga je pobegao, ali ga je poliicja ubrzo locirala i uhapsila.

Podsetimo, Stojan je na saslušanju u tužilaštvu izneo sramnu odbranu i rekao da su ga obuzele crne misli i da mu se žrtva rugala u kolima.