07.06.2023.

18:28 >> 21:06

Foto: Apatinske novine

Hronika

HRVATSKI RIBARI IZVUKLI IZ DUNAVA MALOG ANTONIJA IZ APATINA: Otac dobio potvrdu da je pronađeni leš deteta njegov sin

Kako smo ranije izvestili, leš su jutros pronašli ribari, 45 kilometara nizvodno od mesta gde je pre deset dana ušao u Dunav i nestao u toj reci. Osim njega, tada je nestao i njegov rođak P. B. (10) za kojim potraga i dalje traje.

Nisu tačne informacije, koje su preneli pojedini mediji u Srbiji, da je već izvršena obdukcija i identifikacija tela u KBC Osijek. 

U ovakvim slučajevima, jer se sumnja da je reč o dečaku iz Apatina, praksa je da se uključi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pošto je telo pronađeno u drugoj državi. Somborska policija kojoj je prijavljen nestanak dece, kako saznajemo, još nije dobila instrukcije od MIP-a kako da postupa.  

Podsetimo, dečaci su prošlog ponedeljka bili u školi, u prepodnevnoj smeni. Jedan je došao kući oko 14.30 sati, ostavio je knjige, pa je sa P. B. otišao da se vozi biciklom. Nažalost, od tada im se gubi svaki trag.

Na obali pored kajak kluba na Dunavu, pronađene su stvari dvojice nestalih dečaka, što je odmah podgrejalo sumnje da su oni upali u reku.