07.06.2023.

22:44

Foto: Starsportphoto

Hronika

IN MEMORIAM DEMIR JUKIĆ: I DANAS MU PEVAJU PESMU! I kada je teško i kada je tuga, uvek će te voleti "grobari" sa Juga

Mladić, kome i danas "grobari" pevaju pesme, preminuo je 19. avgusta iste godine u zemunskoj bolnici. Njegov ubica do danas zvanično nije otkriven i ovaj zločin punih šest godina nije rasvetljen.

Jukić je preminuo od posledica ranjavanja u obračunu sa navijačima Crvene zvezde početkom juna u ulici Dr Ivana Ribara. On je kobne večeri bio kod prijatelja kada je izbio obračun između "grobara" i "delija".

Jedan od učesnika je potegao pištolj i zapucao... Tek punoletni mladić je tada ranjen u stomak, a posle čak 12 operacija i komplikacija izazvanih bakterijskom infekcijom, on je preminuo.

Očevici su, navodno, ispričali da se krvavi obračun dogodio zbog nekoliko grafita koje su navijači suparničkog kluba prefarbali.

- Ono što sam čuo od prijatelja jeste da se tu odjednom našlo stotinu automobila, da je čitava horda nagrnula na njih nekoliko momaka. Niko od njih koji su sedeli tu nije imao više od 19 godina, nisu nikoga dirali, niti je moj sin išta uradio u životu zbog čega bi ovako stradao. Sve sam mogao da očekujem, ali ovako nešto ne. Želim da znam zašto su ga ubili, želim da vidim tog čoveka koji je to uradio, samo da mi objasni zbog čega je moralo ovako - ispričao je ranije za medije Demirov otac.

Neposredno posle ranjavanja Jukića, navijači Partizana međusobno su se organizovali i davali krv za njega. Stajali su u redu ispred bolnice i čekali da daju krv za neku od operacija, ne bi li mu život bio spasen.

"Grobari", u znak sećanja, svake godine pale baklje na dan Demirove smrti i pevaju čuvenu navijačku pesmu " I kada je teško, i kada je tuga, uvek će te voleti grobari sa Juga" i skandiraju "Demir Jukić".

Na zgradi ispred koje je ubijen, stoji oslikan mural sa njegovim imenom i godinom rođenja i smrti.