10.06.2023.

18:36

Foto: M.J./printscreen

Hronika

UBICA ME NEOBIČNO POGLEDAO I BEZ REČI SE ODVEZAO! Svedokinja progovorila kako se ponašao Uroš B. pre masakra!

Jedna od devojaka, koja se 4. maja uveče nalazila u dvorištu u selu Dubona pre samog masakra, videla je Uroša i u svom iskazu je otkrila kako se ponašao.

- Poznajem ga otprilike godinu dana. Često je motorom dolazio u školsko dvorište, prilazio bi okupljenom društvu i družio se sa meštanima. Videla sam ga te večeri u automobilu u Duboni oko 22.30 časova. Primetila sam nešto neobično u njegovom ponašanju, ali tada ni slutila nisam šta planira. Videla sam kada je prošao kolima, usporio je pored školskog dvorišta i osmotrio ga, pogledao me je, ali se nije javio. Samo je produžio ka Malom Orašju. Prošlo je neko vreme, a zatim sam čula pucnje - ispričala je ona.

Devojka nije bila u školskom dvorištu, kada se ubica vratio u Dubonu i izrešetao troje mladih, ali je čula pucnje i ubrzo saznala šta se dogodilo. Prethodno je u Malom Orašju ubio pet osoba, a ranio ukupno 14 ljudi.

Kako saznajemo, saslušani su i članovi porodica žrtava koji su ispričali potresne detalje o dešavanjima kobne večeri. Očekuje se da uskoro budu ispitani i ostali povređeni, kada im zdravstveno stanje to bude dozvoljavalo.