10.06.2023.

23:37

Foto:

Hronika

PIJANI POLICAJAC OTEO I TUKAO MLADIĆA ZBOG IZMIŠLJENOG DUGA! Veštak: Alkohol i bes su smanjili uračunljivost pripadnika MUP-a

U najkraćem, sudski veštak je istakla da je prvookrivljeni Santrač bio u bitno smanjenoj sposobnosti da upravlja postupcima zbog afekta besa i činjenice da je bio u stanju teškog pijanstva s obzirom da se smatra da je imao 3,75 promila alkohola u krvi.

Pomenuta brojka je izračunata na osnovu njegovog iskaza u odbrani o količini popijenog alkohola kritičnog dana. Za drugookrivljenog je u nalazu ocenjeno da se nalazio u smanjenoj sposobnosti da upravlja svojim postupcima, ali ne do bitnog nivoa. 

Oštećeni Danilo P. je pred sudskim većem izjavio da se ne pridružuje krivičnom progonu, iako je prilikom maltretiranja koje je doživeo zadobio dvadesetak krvnih podliva i potres mozga.

On je na pitanje branioca okrivljenog Santrača, advokata Gorana Karadarevića, odgovorio da mu ovaj nije potraživao novac, već mu je pretio u slučaju ako događaj prijavi policiji. Inače, obojica optuženih negiraju krivicu.

Prema optužnici, Macanović je pozvao telefonom poznanika Danila na piće u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao policajac Santrač. Potom su mladića tukli rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra, što su sve snimili i snimak poslali mladićevoj devojci.

Žrtvu su zatim odveli u podrum Santračeve kuće gde su ga vezali i nastavili da tuku, da bi ga potom pustili i zapretili mu da im mora predati novac, preteći mu da će nauditi njegovoj porodici ukoliko otmicu bude prijavio policiji.