15.06.2023.

07:00

Foto: printscreen

Hronika

UROŠ ME POGODIO SA OSAM METAKA, ČUDOM SAM OSTAO ŽIV... Zastrašujuća ispovest Milomira Mijailovića, koji je ranjen u masakru u Duboni

Mijailović je objasnio da je u trenutku napada sa majstorima radio ogradu ispred kuće.

- Majstori su mi popravljali kapiju, kad se Uroš Blažić dovezao "mercedesom" do nas. Mislio sam da hoće nešto da nas pita, a on je potegao pištolj i zapucao. Prvo je ranio majstore, a onda je i mene pogodio sa osam metaka u ruke, stomak, kuk... Moj brat je istrčao iz kuće, pitao ga: "Šta radiš, čoveče?!", a Blažić je ranio i njega. Ispalio je na nas četvoricu 17 metaka - ovim rečima počinje priču Mijailović koji je nakon mesec dana provedenih u bolnici pušten kući.

Informer

Ranjen u obe ruke, stomak, noge...
Drugi rođendan 

Kako nam je objasnio ide na previjanja, ali ni dan danas ne može da se načudi kako je ostao živ.

- Kada je stao nismo ni slutili neko zlo, pomislili smo da vozač hoće nešto da nas pita, a onda smo videli pištolj - kaže šokirani Mijailović, i dodaje:
- Prvo je pucao u majstore. Jedan je odmah pao, a drugi je pokušao da pobegne iza kuće, ali je i on pogođen u donji deo leđa. Sve se, čini mi se, dogodilo u nekoliko sekundi. Nisam mu ni video izraz lica od šoka, samo pištolj. Zapucao je i u mene... Nekoliko metaka me je pogodilo u ruke, noge i stomak... Brat je istrčao iz kuće, viknuo je: "Šta radiš, čoveče?!" Uroš je pucao i u njega, pa ponovo u nas... Pao sam tek kada me je metak pogodio u kuk.

Prema rečima našeg sagovornika, Blažić je tad seo u kola i krenuo ka školi u tom selu.

- Iz kuće su istrčali žena i sin, a onda smo čuli rafalnu paljbu kod škole. Pomislio sam šta li radi ova budala... Bio sam u potpunom šoku! Ubacili su nas u kola i krenuli smo ka bolnici u Mladenovcu. Usput smo prošli pored ubijene dece, ali bio sam teško ranjen, nisam tad mogao da ih vidim - priča potreseni Milomir dok pored njega sedi njegov sin Saša.

Informer

Milomir i njegov sin Saša 

U bolnici su mu rekli da ga je pogodilo osam metaka, ali da čudom nijedan vitalni organ nije bio povređen.


- Čuo sam kasnije da su kod moje kapije pronašli 17 čaura. Ludak je ispraznio ceo šaržer iz pištolja u nas... Mi smo zapravo imali sreće što je u nas pucao iz pištolja, jer rafale iz automatske puške sigurno ne bismo preživeli. Mislim da sam imao ludu sreću što me nije ubio. Ovaj dan ću slaviti kao drugi rođendan - rekao je naš sagovornik.

Pred masakr uveo dete u kuću

Reporteri Informera su samo dan posle masakra pričali sa Milomirovim sinom Sašom, koji nam je tada ispričao da je samo nekoliko trenutaka pre pucnjave ušao u kuću da uvede dete.
- Samo što sam ušao u kuću, čuo sam pucnje. Čim sam došao sebi, istrčao sam u dvorište i video kako se Uroš udaljava kolima. U dvorištu su ležali moj otac i majstori koji su nam popravljali kapiju. U svakog je ispalio po nekoliko metaka... - ispričao je Saša.

Jurili ga do jutra

Podsetimo, Blažić je u krvavi pohod krenuo u Malom Orašju, gde je automatskom puškom ubio Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra Milovanovića (18), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15). Još šestoro mladih je tad teško ranjeno.

Uroš je zatim "mercedesom" krenuo u Dubonu, gde je ranio Mijailovića i još trojicu. Potom je opet seo u auto i 500 metara dalje video društvo koje se okupilo u dvorištu lokalne škole. Tada je opet uzeo automatsku pušku i ubio Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19). U tom krvavom piru ranjeno je još četvoro mladih.

Potera za monstrumom trajala je sve do narednog jutra, kada je Blažić uhapšen u Vinjištu kod Kragujevca, u kući svog ujaka.

Blažić je trenutno na pshijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Inače, Mijailović je jedan od 14. ranjenih te kobne večeri, na kućnom lečenju je i Jovan Ranković (21) iz Malog Orašja... prema dosadašnjim informacijama niko od povređenih nije životno ugrožen.