15.06.2023.

08:15

Foto: Informer

Hronika

NASTAVAK SUĐENJA DECENIJE! Zoranovi advokati predstavljaju žalbe na presudu, na suđenju SVEDOK MARJANOVIĆEV BRAT!

Zoranovi advokati Veljko Delibašić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Stefan Jokić danas će sudskom veću obrazložiti svoje žalbe. U Apelacioni sud pored advokata Zorana Marjanovića na suđenje je došao i njegov brat Miloš Marjanović koji je u predmetu svedok.

Informer

Veljko Delibašić

Pre toga sudija izvestilac će pročitati poslednjih 100 strana presude koja je napisana na čak 698 strana u kojoj je sudija Višeg suda obrazložila kaznu od 40 godina na koju je osuđen Zoran Marjanović.

Informer

Nikola Dumnić i Stefan Jokić

Danas je četvrta sednica od ukupno devet koliko je zakazano, a do sada su pročitani delovi iskaza svedoka, ali i veštaka koji su izneli svoje mišljenje o događajima od 2. aprila 2016. godine kada je na nasipu u Crvenki u Borči sa osam udaraca metalnim predmetom po glavi ubijena pevačica Jelena Marjanović koju je ubica još uvek živu ubacio u kanal pun vode gde je dan kasnije pronađena mrtva. 

Informer

Jelena ubijena pored kanala u koji je bačena

Svedočenje ljudi bliskih Jeleni i porodici Marjanović bacili su novo svetlo na odnose Jelene sa Zoranom, ali i ostatkom porodice koji nisu bili baš tako idealni kako su predstavljani u početku. 

Naime Jelena je bila u jako lošim odnosima sa svekrom Vladimirom, ali i Milicom tadašnjom devojkom a sada suprugom Zoranovog brata Miloša. Jelena takođe nije bila zadovoljna ni što se kuma porodice Marjanović, Vera Vukomanović pita skoro za sve i živi sa njima u kući. 

Inače stručnjak koji je veštačio telekomunikacije utvrdio je i da je Zoran u vreme ubistva namerno isključio svoj mobilni telefon.

Osuđen na 40 godina, ne priznaje zločin

Podsetimo Zoran Marjanović koji od početka tvrdi da nije ubio suprugu Jelenu presudom Višeg suda u Beogradu osuđen je na 40 godina zatvora.

Njega na sednice Apelacionog suda sprovode iz pritvora u kome se nalazi od jula prošle godine kada je nepravosnažno osuđen. On je i pre toga bio u pritvoru deset meseci i to nakon što je godinu i po dana posle zločina na nasipu uhapšen 15. septembra 2017. godine i optužen za Jelenino ubistvo.