15.06.2023.

14:23

Foto: V. Vučićević/Informer.rs

Hronika

UBIO STRICA PA NJEGOV LEŠ SAKRIO U ŠAHT! Bratanac ostaje iza rešetaka zbog svirepog zločina

Policija je 4. februara uhapsila S. I. zbog sumnje da je na svirep način ubio strica, čiji je nestanak prijavljen 3. februara, a telo pronađeno tek 11 dana kasnije.

Veruje se da je bratanac počinio zločin još u januaru. Posle jezivog otkrića, šokirani žitelji Srpskog Miletića su ispričali da ne pamte da se ikada dogodilo tako nešto u njihovom mestu.

Prema rečima meštana, telo nesrećnog Branka je pronađeno u šahtu, na međi između komšijske kuće i kuće u kojoj je stanovao sa S. I., koji ga je usmrtio sekirom i potom njegovo telo umotao i ubacio u šaht.

- Ne mogu da poverujem da je digao ruku na Branka, koji ga je prihvatio kao svoje dete nakon što su mu roditelji umrli. Dao mu je da stanuje na spratu kuće, a on je živeo u prizemlju. Zastrašujuća je činjenica da je, nakon što je prijavljen nestanak nesrećnog čoveka, S. I. aktivno učestvovao u potrazi za njim. Govorio je da je izašao da prošeta i da ga od tada nije video - ispričale su komšije.

Ne mali broj njih, ipak, nije bio iznenađen kada je mladić uhapšen, jer je i ranije bio sklon alkoholu i drogama i u selu poznat po krađama. Za razliku od njega, meštani za Branka imaju samo reči hvale.

- Pomagao je svima u selu. Ništa mu nije bilo teško, iako je bio bolešljiv - ispričao je jedan od poznanika ubijenog.

Branko Ilić je bio nezaposlen i siromašan, te njegovi sugrađani koristoljublje odbacuju kao motiv ovog stravičnog ubistva. Pretpostavljaju da se zločin dogodio u svađi, a ne isključuju ni mogućnost da je u tom trenutku osumnjičeni bratanac bio pijan ili drogiran, a možda i jedno i drugo.