17.06.2023.

13:54

Foto: Zoran Sinko/ print

Hronika

KREMIRANI UBIJENI MAJKA I SIN IZ RUSIJE! Ženu zaklao nožem, dete ugušio na spavanju pa se obesio

Ovaj jeziv zločin otkriven je 6. juna, oko 00.30 sati, po prijavi poznanika porodice da se nešto neuobičajeno dešava. Policija je provalila vrata stana i zatekla jezive scene - žena je ubijena nožem na podu, sin je udavljen jastukom u svojoj sobi tokom sna, dok je Ašot pronađen obešen o gelender stepenica koje vode na drugi sprat.

Motiv stravičnog zločina još nije poznat. Prema nezvaničnim saznanjima, Ašot je duže vreme bio u teškom psihičkom stanju. Sve je, navodno, kulminiralo par dana uoči ubistva i njemu je bilo evidentno mnogo gore.

Olga je na sve načine pokušavala da smesti u neku psihijatrijsku ustanovu. Zvala je Hitnu pomoć, lokalni Dom zdravlja i na kraju kliniku u Kovinu, ali se niko nije osvrnuo na njene pozive.

Inače, i Olga i Ašot su bili lekari, specijalisti pedijatrije. U Srbiju su došli nakon što je prošle godine počeo rat u Ukrajini. Bili su najpre podstanari, sve dok pre dva meseca nisu kupili stan u Pančevu.

Da je Olga planirala da se trajno naseli u Srbiji govori činjenica da se raspitivala kod komšija i prijatelja kako da nostrifikuje diplomu i da pribavi licencu da leči decu. Ona osim starijeg sina iz prethodnog braka ima i ćerku, koja živi u Izraelu.

Upravo je Olgina ćerka preko društvenih mreža alarmirala Ruse koji žive u Pančevu, jer joj se majka nije javljala, pa su njeni zemljaci otišli u policiju i tako se saznalo za zločin.

Obdukcionim i toksikološkim nalazom je utvrđeno da ubica i samoubica nije bio pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, pa čak ni lekova.