20.06.2023.

16:33

Foto: printscreen

Hronika

DROGIRAN I PIJAN NAKON TUČE IZMASAKRIRAO MLADIĆE! Počelo suđenje za ubistvo u noćnom klubu u Nišu

Petrović je na današnjem ročištu izrazio žaljenje i rekao da nije imao nameru da bilo koga u klubu ubije.

- Žao mi je. Bolje da se meni desilo, nego ovim ljudima. Ništa od ovog što se se desilo nije smelo da se desi. Nisam poznavao nikoga od njih, nisam sa njim nikada bio u sukobu - kazao je Petrović.

Okrivljeni je objasnio da su ga kobne noći napala trojica mladića u toaletu noćnog kluba, koje je povremeno viđao u gradu, pošto su izlazili u iste klubove, ali da nije znao njihova imena.

- Dve devojke su me pitale gde se nalazi toalet i pošao sam ispred njih do tamo. U toaletu su me napale tri osobe. Ne znam ko me je prvi udario, ali mi se od udaraca zamutio vid, bolela me glava i celo telo, a nisam mogao da se orijentišem. Nož mi je bio u džepu jer sam prilikom izlaska u grad obukao pantalone u kome se nalazio. Nosio sam povremeno nož sa sobom od kako su me neki momci, kad sam se 2020. godine vraćao uveče sa košarke, bez ikakvog razloga presreli i izvadili nož na mene - izjavio je okrivljeni.

Informer

Ubijeni Stefan Stefanović iz Pukovca 

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji Andrija i Milan, napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Pored okrivljenog ubice izjave su dali prijatelji pokojnog Stefana, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) koji su zajedno sa njim napali Filipa Petrovića. Njima se takođe sudi za nasilničko ponašanje jer su učestovavali u tuči u u kojoj je pretučen Petrović.

Informer

Noćni klub u kom se nakon tuče odigrao zločin

I Mitrović i Cvetković su izjavili da su zajedno sa Stefanom, u toaletu, napali Petrovića kada je počeo da ih vređa i psuje im "majku seljačku". Nakon tuče oni su se kako su objasnili vratili u klub kako bi platili račun i tada ih je on sa leđa napao i nožme izbo Stefanovića i Cvetkovića. 

Inače ubijeni Stefanović je radio kao radnik obezbeđenja u Univerzitetskom kliničkom centru i svi su ga poznavali kao dobrog mladića i odgovornog radnika.

Sledeće ročište na suđenju za ubiostvo Stefana Stefanovića i tuču u kojoj je pretučen njegov ubica zakazana je za 6.jul.