21.06.2023.

10:22

Foto: printscreen

Hronika

MASOVNI UBICA SE POTUKAO U PRITVORU! Uroš Blažić divlja i iza rešetaka, evo zašto je napao cimera

Prema nezvaničnim informacijama Blažić koji je nakon veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Centralnom zatvoru u Beogradu vraćen u pritvorsku jedinicu u Smederevum, odmah je napravio problem.

Naime kako nezvanično saznajemo on se sa cimerom posvađao oko spavanja, odnosno zamerio je čoveku što ovaj hrče. 

- Nakon svađe oko hrkanja , cimer je zaspao, a Blažić je poludeo kada je ovaj ponovo zahrkao. Skočio je na njega i počeo da ga šutira i vikao mu da prestane da hrče, a kada mu se on suprostavio počeo je  pesnicama da ga udara po glavi - kaže izvor i dodaje da je teži incident sprečilo obezbeđenje koje je ušlo u sobi i razdvojilo dvojicu pritvorenika. 

Inače Blažićev cimer posle napada ima masnicu ispod oka, dok masovni ubice nije povređen. 

Podsetimo Uroš Blažić je 4. maja naoružan "kalašnjikovom", pištoljem i sa dve ručne bombe krenuo u krvavi pir u u selima Malo Orašje i Dubona ubio osam, a ranio 14 osoba. 

Nakon zločina dao se u bekstvo, ali mu se automobil zaglavio u susednom selu Šepšin gde je ukrao drugo vozilo i odvezao se do Malog Požarevca gde je oteo taksi vozilo i primorao taksistu da ga odveze od naselja Vinjište kod Kragujevca gde je ubrzo uhapšen u kući svog ujaka. 

Nakon hapšenja molio je policajce da ga ne tuku, a na saslušanju je rekao da je pucao jer je "osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega i da su on i njegova porodica bili izloženi podsmehu, ruganju i ismejavanju".

Inače pord nejga uhapšeni su i Urošev otac Radiša, ujak Goran G. i brat od ujaka zbog oružja koje je pronađeno u njihoivm kućama i imanjima.