24.06.2023.

09:00

Foto: printscreen

Hronika

KOSTA BIO OPSEDNUT DOKUMENTARCIMA O UBICAMA! Stručnjaci šokirani što priča kao da je portparol policije, a ne trinaestogodišnjak

Tokom istrage masakra na Vračaru policija je utvrdila da je Kosta bio opsednut gledanjem dokumentaraca o ubicama, a to se sada najbolje vidi iz toga što tokom razgovora sa osobljem Klinike za neurologiju i neuropsihijatriju za decu i omladinu u Beogradu gde je smešten nakon hapšenja koristi izraze tipične za obraćanja policajaca ili bezebednjaka u kriznim situacijama. 

Informer

Hapšenje Koste K. ili kako bi on rekao lišavanje slobode

- Tokom razgovora sa stručnjacima, on izgovara reči koje su čudne za jednog dečaka. Recimo, on ne kaže hapšenje, već lišavanje slobode, a umesto ubiti kaže "eliminisati žrtvu". Kada govori o oružju, on upotrebljava reči kalibar, zna gotovo sve marke pištolja i pušaka i kog su kalibra, koja municija ide za koje vatreno oružje - objašnjava izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

- Takođe, on kaže da se "razoružao", a ne "spustio sam pištolj" ili "ostavio sam pištolj", što bi bilo primereno detetu ili čak čoveku koji nije u struci. Umesto da kaže "pucao sam", on kaže "otvorio sam vatru". To je prilično atipično za dete.

Fraze koje koristi su tipične za policijska obraćanja i uopšte nisu uobičajna u dečijem govoru.

Informer

Povremeno pita za oca i majku, jedino mu sestra nedostaje

Kada je Kosta saznao da mu je otac uhapšen jer je on zločin počinio njegovim pištoljem on je čak osoblju koje se brine o njemu onako usputno rekao:" Ovde nije toliko loše, samo je hrana očajna, nadam se i da će i prema tati dobro postupati."

Od samog početka dečak se ponaša kao da ništa nije uradio, i prvih dana je stalno pitao osoblje:" Zašto sam ja ovde? Kada ću kući?" 

Informer

 

Sada mesec i po dana kasnije on povremeno pita za sestru dok roditelje spominje samo usputno. Ipak lekare je ostavio u šoku kada je zamolio da njegovoj majci i ocu, prenesu poruku da novac koji su štedeli za njegovo školovanje ulože u investicione fonodove kako im ne bi propala ta ušteđevina. 

- On je u jednom trentuku rekao da mu nedostaje učenje i da razmišlja o svom školovanju u budućnosti. Obajsnio je da su mu i otac i majka često govorili da će školovanje u jednom trenutku nastaviti u inostranstvu u nekim prestižnim školama. Nakon toga je pitao medicinsko osoblje koje se brine o njemu da li je moguće da njegovoj majci i ocu prenesu poruku:" Želim da im kažem da novac koji su štedeli za moje školovanje ulože u indeksne fondove, dok sam ja ovde, da ne propadnu pare." 

Sve ovo ukazuje da je Kosta daleko zreliji nego što bi po godinama trebalo da bude.