27.06.2023.

09:40

Foto: N.F.

Hronika

STAVIO MI JE ŠORC U USTA, VEZAO RUKE I NOGE... MISLILA SAM TU JE KRAJ! Potresna ispovest napadunute i opljačkane starice kod Subotice

Kako mo ranije izveštavali Terezija je napadnuta u svom domu, oko dva sata iza ponoći između nedelje i ponedeljka. Napala su je dvojica razbojnika koja su je nakon mučenja ostavila vezanu i zaključanu u kući. 

- Sve je počelo lavežom pasa, komšijskih, ali i moj pas je reagovao i probudio me iz sna. Grebao je na vrata da izađe napolje. Polusanjiva sam ustala iz kreveta i otvorila vrata - ovim rečima za Informer počela je da objašnjava Terezija šta je te kobne noći preživela. 

Kako je objasnila pošto je otključala i otvorila vrata usledio je horor. 

- U trenutku kada sam otvorila vrata razbojnik sa fantomkom na glavi uhvatio me je za vrat i ugurao u kuću. Kako sam se otimala tako smo završili u kupatilu. Prilikom otimanja polomila sam lavabo, a on je u jednom trenutku izvukao šorc iz mašine i gurnuo mi u usta kako bi me ućutkao - priča nesrećna žena na čijem se licu vide tragovi povreda koje je zadobila i dodaje:

- Vezao me sa dva peškira. Pokušavala sam da vičem "pusti me, pusti me...", a tada me je udario u vilicu i ispala mi je proteza. Gušila sam se nekoliko sekundi, nisam mogla da dišem. Jedino što sam pomislila u tom trenutku je : "ovo je kraj" - priča potresena žena.

Informer

Terezija Stantić, napadnuta i brutalno mučena u svom domu  

Kako je navela razbojnici su je vezali i tako je ostavili zaključanu u kući.

- Prvo su mi svezali noge, pa i ruke.  Stavili su mi omču oko vrata. Polomili su mi telefone i tablet, napravili premetačinu u kući i ostavili me zaključanu. Ne znam kako sam uspela da se odvežem. S prozora sam dozivala pomoć. Čuo me je komšija ... - kaže Terezija kojoj se modrice vide i na rukama  i dodaje da veliku zahvalnost duguje komšijama koji su joj se našli u svakoj nevolji.

Na kraju razgovora ističe da prvo što će da uradi je da obezbedi svoju kuću.

- Prvo što ću uraditi je da ugradim alaram. Taman da nema hleba da jedemo to ću uraditi - kaže naša hrabra sagovornica, kojoj su lekari konstatovali lake telesne povrede. 

Nakon drame u njenoj kući policija je obavila uviđaj i intezivno radi na identifikaciji razbojnika i njihovom hapšenju.